Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Biden ξεκαθαρίζει στον πρόεδρο Lai, πως οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν

Ο Biden ξεκαθαρίζει στον πρόεδρο Lai, πως οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, η Ουάσιγκτον είχε διαμηνύσει πως «θα ήταν απαράδεκτο» για «οποιαδήποτε» χώρα να παρέμβει στις εκλογές.
Σχετικά Άρθρα
«Δεν υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία...» (σ.σ της Ταϊβάν) διεμήνυσε είπε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις εκλογές του Σαββάτου 13/1 στο νησί.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε το Σάββατο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν, αφού οι Ταϊβανοί ψηφοφόροι απέκρουσαν την Κίνα και έδωσαν στο κυβερνών κόμμα τρίτη προεδρική θητεία, την ώρα που ο υποψήφιος για την προεδρία του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) της Ταϊβάν, Lai Ching-Te, ανέβηκε στην εξουσία, απορρίπτοντας σθεναρά τις κινεζικές πιέσεις να μην ψηφιστεί ως «αυτονομιστής» που επανέλαβε μετά την εκλογή του πως δεσμεύεται να αντισταθεί στην ένωση που ζητά το Πεκίνο και να επιδιώξει συνομιλίες.
Υπενθυμίζεται πως, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, η Ουάσιγκτον είχε διαμηνύσει πως «θα ήταν απαράδεκτο» για «οποιαδήποτε» χώρα να παρέμβει στις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης