Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμαξε η Πολωνία με το εύρος και την ένταση της ρωσικής αεροπορικής επίθεσης στην Ουκρανία

Τρόμαξε η Πολωνία με το εύρος και την ένταση της ρωσικής αεροπορικής επίθεσης στην Ουκρανία
Μάρτυρας της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανίας στις 13/1 ήταν η πολωνική πολεμική αεροπορία
Η Πολωνία είχε αεροσκάφη της στον αέρα κατά τη διάρκεια της ρωσικής αεροπορικής επίθεσης στην Ουκρανία τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (13/1/2024).
«Παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα της αεροπορίας μεγάλης εμβέλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία συνδέεται με τις προθέσεις χτυπημάτων στο έδαφος της Ουκρανίας.
Έχουν κινηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διασφάλιση της ασφάλειας του πολωνικού εναέριου χώρου», ανέφερε η διοίκηση επιχειρήσεων των ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας.

Σοκ και δέος με Kinzhal

Στις 13 Ιανουαρίου 2024, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε άλλη μια μαζική επίθεση στις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.
Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε σαρωτική επίθεση στις εγκαταστάσεις της στρατιωτικής βιομηχανίας της Ουκρανίας.
Χρησιμοποιήθηκαν ναυτικά και αεροπορικά όπλα υψηλής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι στόχοι των χτυπημάτων περιελάμβαναν ουκρανικές βιομηχανίες που παράγουν πυρομαχικά, βλήματα πυροβολικού και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Όλοι οι στόχοι επιτεύχθηκαν.
Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές του ουκρανικού στρατού, οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας κατάφεραν να καταστρέψουν μόνο 7 πυραύλους X-101/555 από περισσότερους από 30 εκτοξευμένους πυραύλους.
Σε αντίθεση με την προηγούμενη επίθεση, το Κίεβο αποφάσισε να μη διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και για την αναχαίτιση των πυραύλων Kinzhal.

Σαρωτικά χτυπήματα

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, κατά τη διάρκεια της πρωινής επίθεσης (13/1), ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε περίπου 35 πυραύλους διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένων των X-22, X-101 και X-555, καθώς και, πιθανότατα, X-55 που χρησιμοποιήθηκαν ως δόλωμα, αρκετά.
Εκτοξεύτηκαν Kinzhal, βαλλιστικοί 9M723 από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iskander-M, αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300 που τροποποιήθηκαν για χτυπήματα σε στόχους εδάφους, καθώς και πύραυλοι κατά ραντάρ X-59 και X-31P.
Εκρήξεις αναφέρθηκαν σε Dnipropetrovks, Kharkiv, Sumy, Kherson, Κίεβο, Πολτάβα, Chernigiv, Kirovograd, Volyn, Iano-Frankivsk, Khelnitsk, Rivne.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ορισμένες εγκαταστάσεις υποδομής υπέστησαν ζημιές στην περιοχή της Poltava.

Επλήγη το αεροδρόμιο για τα F - 16

Ρωσικές επιδρομές αναφέρθηκαν σε τρία ουκρανικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου στο Mirgorod (περιοχή Poltava), στην περιοχή Rivne και στο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsky, το οποίο δέχεται ρωσικές επιθέσεις σε τακτική βάση και όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση των υποδομών – όπου υποτίθεται ότι θα φιλοξενηθούν τα F-16 από το ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια αποθήκη με στρατιωτικό εξοπλισμό καταστράφηκε στην περιοχή του αεροδρομίου Dnepropetrovsk.
Ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν τις εκρήξεις στο Κίεβο.
Η πρωτεύουσα φέρεται να δέχτηκε επίθεση από ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal.
Στην ουκρανική πρωτεύουσα, εκρήξεις αναφέρθηκαν στην περιοχή του εργοστασίου στρατιωτικής παραγωγής και επισκευής Artyom.
Τα υπερφορτωμένα συστήματα αεράμυνας του ουκρανικού στρατού δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν πολυάριθμους εναέριους στόχους ακόμη και πάνω από την πρωτεύουσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης