Τελευταία Νέα
Διεθνή

St Nikolas: Στα ανοιχτά του Qeshm στο Ιράν, εντοπίστηκε να πλέει το ελληνικό τάνκερ που κατέλαβαν ένοπλοι

St Nikolas: Στα ανοιχτά του Qeshm στο Ιράν, εντοπίστηκε να πλέει το ελληνικό τάνκερ που κατέλαβαν ένοπλοι
Το δεξαμενόπλοιο St Nikolas εντοπίσθηκε στα ανοικτά του ιρανικού νησιού Qeshm
Το υπό σημαία Νησιών Marshall ελληνικό τάνκερ St Nikolas της εταιρείας Empire Navigation, που κατελήφθη την Πέμπτη από ενόπλους στον Κόλπο του Ομάν στο Ιράν, εντοπίσθηκε ανατολικά του ιρανικού νησιού Qeshm, σύμφωνα με καταχώριση στην πλατφόρμα X η υπηρεσία TankerTrackers.com.
«Το ελληνόκτητο, ασφαλισμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο και με σημαία των Νησιών Μάρσαλ δεξαμενόπλοιο Suezmax ST NIKOLAS ... φορτωμένο με 1 εκατομμύριο βαρέλια ιρακινό αργό πετρέλαιο, εντοπίσθηκε σήμερα ανατολικά του Νησιού Qeshm του Ιράν ... το AIS (αυτόματο σύστημα αναγνώρισης πλοίων) είναι εκτός λειτουργίας», ανέφερε σήμερα Σάββατο σε καταχώρισή της η TankerTrackers.
Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars είχε μεταδώσει την Πέμπτη ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού στην οποία αναφερόταν ότι το δεξαμενόπλοιο St Nikolas βρισκόταν καθ' οδόν προς ιρανικά λιμάνια.
Το Ρόιτερς σημειώνει πως η κατάληψη του St Nikolas συμπίπτει με εβδομάδες επιθέσεων από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης με στόχο τις οδούς της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.
Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, το St Nikolas, το οποίο ήταν φορτωμένο με ιρακινό αργό με προορισμό την Τουρκία, κατελήφθη από το Ιράν σε αντίποινα για την κατάσχεση πέρυσι από τις Ηνωμένες Πολιτείες από το ίδιο σκάφος του ιρανικού πετρελαίου που μετέφερε τότε, μετέδωσαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης