Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταγγελία Vucic (Σερβία): ΗΠΑ, Γερμανία και Τουρκία εξοπλίζουν το Κόσοβο και αποσταθεροποιούν την περιοχή

Καταγγελία Vucic (Σερβία): ΗΠΑ, Γερμανία και Τουρκία εξοπλίζουν το Κόσοβο και αποσταθεροποιούν την περιοχή
Η Πρίστινα έχει τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο προϋπολογισμό για τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία, σχεδόν τετραπλασιάστηκε στην τελευταία τετραετία, δήλωσε ο Aleksandar Vucic
Oι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και η Τουρκία εξοπλίζουν ενεργά τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ασφαλείας της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου (KSF), δήλωσε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2023 ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic .
Ο αρχηγός του σερβικού κράτους επισκέφτηκε τον επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας Milos Vucevic και το επιχειρησιακό κέντρο της Υπηρεσίας Στρατιωτικής Ασφάλειας (VBA, στρατιωτική αντικατασκοπεία)
«Η Πρίστινα έχει τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο προϋπολογισμό για τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία, γεγονός που απαγορεύεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει υπερδιπλασιαστεί.
Οι στρατιωτικές ομάδες  μεταμορφώνονται υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών
Θα πρέπει να φτάσουν όπως δηλώνουν  τους 5,5 χιλιάδες ενεργό στρατιωτικό προσωπικό και 20 χιλιάδες έφεδρους, επομένως εξετάζουν το ενδεχόμενο εισαγωγής υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας για την εκτέλεση αυτών των καθηκόντων», δήλωσε ο Vucic , που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Tanjug.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το 2027, το Κοσσυφοπέδιο είναι εξοπλισμένο με 360 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων, ελικοπτέρων, ATGM, αυτοκινούμενων όλμων, οβιδοβόλων, επιθετικών drones και drones καμικάζι, «που θα προμηθεύονται από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Τουρκία».
«Η Γερμανία παρέχει κυρίως επιδοτήσεις για φορτηγά και μη μαχητικά οχήματα Landrover και Mercedes, καθώς και φορητό οπλισμό..
Πολλά SUV Hummer, θωρακισμένα drones Guardian, Bastion, RK-20 Puma αναγνωριστικά drones και RK-20 Puma κατασκοπευτικά drones έχουν προμηθευτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν ανακοινωθεί παραδόσεις αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων Javelin, εξετάζονται οι προμήθειες αντιαρματικών ναρκών M92 Hornet.
«Σε επίπεδο εξοπλισμού, η Τουρκία κυριαρχεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, οι αρχές της οποίας είχαν προηγουμένως αρνηθεί να αγοράζουν UAV Bayraktar λόγω της προμήθειας τους από την Άγκυρα στην Πρίστινα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης