Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύο επίλεκτα μέλη του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στη Σομαλία

Δύο επίλεκτα μέλη του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στη Σομαλία
Διεξήγαγαν «επιχειρήσεις» το είδος των οποίων δεν αποκαλύπτουν οι Αμερικανοί
Σχετικά Άρθρα
Δύο άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ χάθηκαν στις 11 Ιανουαρίου κοντά στη Σομαλία, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM).
Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση ανέφερε ότι οι δύο Αμερικανοί «διεξήγαγαν επιχειρήσεις» στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δύο ανδρών του Αμερικανικού Ναυτικού», ανέφερε στην ανακοίνωση.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τους δύο αγνοούμενους ναύτες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, κάτι που η CENTCOM ανακοίνωσε ότι ήταν από σεβασμό προς τις οικογένειές τους.
Οι ναύτες ενσωματώθηκαν στον 5ο Στόλο των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εντολή.
Η περιοχή επιχειρήσεων του στόλου καλύπτει περίπου 2,5 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια νερού και περιλαμβάνει τον Αραβικό Κόλπο, την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό.
Η ανακοίνωση της CENTCOM ήρθε λίγες ώρες αφότου οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπέλυσαν πλήγματα κατά των Houhti στην Υεμένη, η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Σομαλία.
Πρόσφατα οι ΗΠΑ επέκτειναν τη ναυτική τους παρουσία στην Ερυθρά Θάλασσα για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις των Houhti σε πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ.
Οι ΗΠΑ διατηρούν μια μικρή στρατιωτική παρουσία στη Σομαλία, η οποία επικεντρώνεται στην al-Shabaab που συνδέεται με την Al Qaeda.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης