Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ επέβαλαν αιφνιδιαστικά κυρώσεις σε δύο ναυτιλιακές - Τις κατηγορούν ότι στηρίζουν τους Houthi

Οι ΗΠΑ επέβαλαν αιφνιδιαστικά κυρώσεις σε δύο ναυτιλιακές - Τις κατηγορούν ότι στηρίζουν τους Houthi
Οι ναυτιλιακές μεταφέρουν προϊόντα για λογαριασμό των Φρουρών της Επανάστασης, λένε οι ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Oι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε δύο εταιρίες θαλασσίων μεταφορών, με το επιχείρημα ότι παρέχουν οικονομική υποστήριξη προς τους αντάρτες Houthi, οι οποίοι πραγματοποιούν επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, και ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας τα ξημερώματα του Σαββάτου 13/1 εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις κατά στόχων των Houthi στην Υεμένη.
Οι εταιρίες αυτές είναι οι Cielo Maritime που έχει την έδρα της στο Χονγκ Κονγκ, και Global Tech Marine Services των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι οποίες κατά το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών μεταφέρουν ιρανικά προϊόντα για «λογαριασμό των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης».
«Τα έσοδα από την πώληση πρώτων υλών υποστηρίζουν τους Houthi και τις επιθέσεις τους κατά των διεθνών θαλασσίων μεταφορών στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν», προστίθεται.
Τέσσερα πλοία, τα οποία ανήκουν ή διαχειρίζονται οι συγκεκριμένες εταιρίες, βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να λαμβάνουν μέτρα κατά των παράνομων ιρανικών οικονομικών δικτύων που χρηματοδοτούν τους Houthi και διευκολύνουν τις επιθέσεις τους», φέρεται να δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας και οικονομικών πληροφοριών Brian Nelson.
«Μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, θα λάβουμε όλα τα διαθέσιμα μέτρα για να βάλουμε τέλος στις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες των Houthi και τις απειλές τους για το παγκόσμιο εμπόριο», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης