Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ - Σοβαρή καταγγελία: Δημοσιογράφος που ασκούσε κριτική σε Zelensky και Biden βρέθηκε νεκρός στις ουκρανικές φυλακές

HΠΑ - Σοβαρή καταγγελία: Δημοσιογράφος που ασκούσε κριτική σε Zelensky και Biden βρέθηκε νεκρός στις ουκρανικές φυλακές
Στο παρελθόν, ο δημοσιογράφος Carlson είχε αναφερθεί σε συστηματικά βασανιστήρια που υπέστη ο Lira στις ουκρανικές φυλακές από το καθεστώς Zelensky
Ο Αμερικανός μπλόγκερ Gonzalo Lira, ο οποίος επέκρινε τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky, πέθανε στην Ουκρανία, έγραψε ο δημοσιογράφος Tucker Carlson στο δίκτυο X.
«Ο Gonzalo Lira Sr. λέει ότι ο γιος του πέθανε σε ηλικία 55 ετών σε μια ουκρανική φυλακή, όπου κρατούνταν για έγκλημα που σχετίζεται με την κριτική των κυβερνήσεων Zelensky και Biden. Ο Gonzalo Lira ήταν πολίτης των ΗΠΑ , αλλά η κυβέρνηση Biden ήταν ξεκάθαρα υπέρ του να τον κρατήσουν στη φυλακή και να τον βασανίσουν», έγραψε σχετικά.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, μίλησε με τον πατέρα του μπλόγκερ πριν από λίγες εβδομάδες.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας δήλωσε ότι ο γιος του μπορεί να έχει ήδη σκοτωθεί.
Στο παρελθόν, ο Carlson είχε αναφερθεί σε συστηματικά βασανιστήρια που υπέστη ο Lira στις ουκρανικές φυλακές από το καθεστώς Zelensky.

Οι διώξεις της Ουκρανίας κατά του Gonzalo Lira

Στις αρχές Μαΐου, η SBU συνέλαβε τον ξένο blogger.
Το ουκρανικό δημοσίευμα Strana.ua σημείωσε ότι μάλλον μιλάμε για τον Gonzalo Lira.
Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών δικαιολόγησε τη σύλληψή του, υποστηρίζοντας ότι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο  ειδικής επιχείρησης που αντιμετώπισε μια προσπάθεια «απόδρασης από τη δικαιοσύνη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το Ria Novosti, ο Gonzalo Angel Quintilio Lira Lopez είναι πολίτης Ηνωμένων Πολιτειών και έχει Χιλιανή υπηκοότητα.
Στα βίντεό του στα κοινωνικά δίκτυα επέκρινε το ΝΑΤΟ, την κυβέρνηση Biden και τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky.
Η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, κάλεσε την παγκόσμια δημοσιογραφική κοινότητα να επιδιώξει την άμεση απελευθέρωση του Lira, o οποίος, όπως τόνισε, σχολίασε ενεργά τα γεγονότα στην Ουκρανία στην ουσία τους, «χωρίς λογοκρισία» κάνοντας λόγο για τις απαρχές της κρίσης στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης