Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρή προειδοποίηση Guterres (γ.γ. ΟΗΕ): Καμία κλιμάκωση, από καμία πλευρά στην Ερυθρά Θάλασσα

Αυστηρή προειδοποίηση Guterres (γ.γ. ΟΗΕ): Καμία κλιμάκωση, από καμία πλευρά στην Ερυθρά Θάλασσα
«Ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει ότι οι επιθέσεις για τη διεθνή ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα είναι απαράδεκτες» τονίζει ο εκπρόσωπός του
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres καλεί όλες τις πλευρές να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τυχόν σε κλιμάκωση της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα.
Αυτό δήλωσε σε ενημέρωση μέσα από τον επίσημο εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Stephane Dujarric.
Σημειώνοντας ότι χθες οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, με την υποστήριξη άλλων χωρών, πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε πολλές περιοχές της Υεμένης, «ο Γενικός Γραμματέας τονίζει ότι το ψήφισμα (SC) 2722 του Συμβουλίου Ασφαλείας πρέπει να γίνει πλήρως σεβαστό» μεταφέρει εκπρόσωπός του.
«Ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει ότι οι επιθέσεις για τη διεθνή ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα είναι απαράδεκτες και ότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού και έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική και ανθρωπιστική κατάσταση στον κόσμο [...] Ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να προστατεύουν τα πλοία τους να το πράξουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όπως προβλέπεται στο ψήφισμα [Συμβουλίου Ασφαλείας]. Ο Γενικός Γραμματέας καλεί εκ νέου όλα τα μέρη να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση στην Ερυθρά Θάλασσα και στην περιοχή» διαμηνύει ο Dujarric.
Ο Dujarric πρόσθεσε ότι ο Guterres πιστεύει επίσης ότι είναι σημαντικό να αποφευχθούν ενέργειες που «θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση στην ίδια την Υεμένη».
«Ζητά να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι η Υεμένη κινείται προς την ειρήνη και ότι το έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Υεμένη δεν έχει χαθεί» καταλήγει ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης