Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη κλιμάκωση από Βρετανία – Στέλνει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και όπλα πυροβολικού στην Ουκρανία

Επικίνδυνη κλιμάκωση από Βρετανία – Στέλνει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και όπλα πυροβολικού στην Ουκρανία
«Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνει το μεγαλύτερο πακέτο αμυντικής μας βοήθειας στην Ουκρανία από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει στην Ουκρανία επιπλέον πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, αντιαρματικά μέσα και βλήματα πυροβολικού στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας προς το καθεστώς του Κιέβου το 2024, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky στο Κίεβο.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνει το μεγαλύτερο πακέτο αμυντικής μας βοήθειας στην Ουκρανία από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η ενίσχυση είναι αξίας 2,5 δισ. λιρών (3,19 δισ. δολάρια).
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας θα περιλαμβάνει περισσότερα μέσα αεράμυνας, αντιαρματικά όπλα και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και χιλιάδες βλήματα πυροβολικού και εκπαίδευση για χιλιάδες Ουκρανούς στρατιωτικούς.
Επιπλέον, ο Sunak επιβεβαίωσε τη φιλοδοξία του Λονδίνου να προμηθεύσει το Κίεβο με «τη μεγαλύτερη παράδοση drones στην Ουκρανία από οποιοδήποτε κράτος».
Τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην Ουκρανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης