Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρή εξέλιξη – Tass: Σχεδιάζονται επιθέσεις με Ουκρανούς παραστρατιωτικούς στην Υπερδνειστερία

Σοβαρή εξέλιξη – Tass:  Σχεδιάζονται επιθέσεις με Ουκρανούς παραστρατιωτικούς στην Υπερδνειστερία
Ουκρανοί παραστρατιωτικοί εκπαιδεύονται στο έδαφος της Μολδαβίας
Πάνω από 60 παραστρατιωτικοί εκπαιδεύονται στη Μολδαβία υπό την καθοδήγηση ξένων ειδικών για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην μη αναγνωρισμένη δημοκρατία της Υπερδνειστερίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της περιοχής.
«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ειδικές ομάδες μάχης (περισσότερα από 60 άτομα, κυρίως από την Ουκρανία και έμπειροι σε επιχειρήσεις μάχης) εκπαιδεύονται επί του παρόντος στις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας της Μολδαβίας υπό την καθοδήγηση ξένων ειδικών για τη διεξαγωγή τρομοκρατικών ενεργειών στην επικράτεια της Υπερδνειστερίας με στόχο την καταστροφή κρίσιμων εγκαταστάσεων, την δολιοφθορά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τη σύλληψη ή τη δολοφονία των ανώτατων αξιωματούχων της δημοκρατίας και των επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπό του.

Οι επιθέσεις το 2022

Τον Απρίλιο του 2022, η Υπερδνειστερία συγκλονίστηκε από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.
Όλα ξεκίνησαν όταν εκτοξεύτηκαν χειροβομβίδες στο κτίριο που στεγάζει το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας.
Στη συνέχεια, ανατινάχθηκαν οι κεραίες εκπομπή σε ένα από τα μεγαλύτερα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κέντρα της περιοχής, που βρίσκεται στο χωριό Mayak.
Επίσης, επιτέθηκαν σε στρατιωτικά αεροδρόμια κοντά στο Tiraspol και τη Rybnitsa, καθώς και στη θέση του ειρηνευτικού σώματος της Υπερδνειστερίας.
Επιπλέον, χειροβομβίδες εκτοξεύτηκαν σε μια αποθήκη κοντά στο χωριό Kolbasna, η οποία χρησιμεύει ως χώρος φύλαξης για περίπου 20.000 τόνους πυρομαχικών που αποσπάστηκαν από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μετά την αποχώρηση των σοβιετικών στρατευμάτων.
Η εγκατάσταση φρουρούνταν από την Επιχειρησιακή Ομάδα των ρωσικών δυνάμεων.
Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς.
Ο πρόεδρος της Υπερδνειστερίας Vadim Krasnoselsky δήλωσε ότι το σχέδιο δολιοφθοράς είχε σχεδιαστεί σε ουκρανικό έδαφος και κατηγόρησε τις μολδαβικές ειδικές υπηρεσίες για την απόπειρα εμπρησμού των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Tiraspol.
Ο ηγέτης της Υπερδνειστερίας έθεσε σε εφαρμογή το μέγιστο επίπεδο τρομοκρατικής απειλής, το οποίο μειώθηκε από κόκκινο σε κίτρινο στις 25 Μαΐου 2022 και παραμένει σε ισχύ μέχρι σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης