Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κουβέιτ θέλει να μεταφέρει περισσότερα από 100 άρματα μάχης M-84 στην Ουκρανία

Το Κουβέιτ θέλει να μεταφέρει περισσότερα από 100 άρματα μάχης M-84 στην Ουκρανία
Τα άρματα μάχης, τα οποία είναι ουσιαστικά μια αναβαθμισμένη έκδοση του γιουγκοσλαβικού M-84A MBT (βασισμένο στο σοβιετικό T-72A), αναπτύχθηκαν ειδικά για το Κουβέιτ, το οποίο παρήγγειλε 200 μονάδες το 1989
Οι αρχές του Κουβέιτ εξετάζουν τη δυνατότητα αποστολής περισσότερων από 100 μονάδων αρμάτων μάχης M-84AB στην Κροατία και ειδικότερα στο εργοστάσιο Djuro Djakovic για επισκευή και εκσυγχρονισμό, με σκοπό τη μετέπειτα μεταφορά τους στην Ουκρανία.
Τα άρματα μάχης, τα οποία είναι ουσιαστικά μια αναβαθμισμένη έκδοση του γιουγκοσλαβικού M-84A MBT (βασισμένο στο σοβιετικό T-72A), αναπτύχθηκαν ειδικά για το Κουβέιτ, το οποίο παρήγγειλε 200 μονάδες το 1989.
Μόνο περίπου 15 μονάδες παραδόθηκαν κατά την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ το 1990, μερικά από τα οποία οχήματα μεταφέρθηκαν στη Σαουδική Αραβία και χρησιμοποιήθηκαν για την απελευθέρωση του Κουβέιτ το 1991.
Συνολικά παραδόθηκαν 149 από τις 200 μονάδες τα οποία παραγγέλθηκαν λόγω της κατάρρευσης της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας και του εμφυλίου πολέμου στα Βαλκάνια.
Αυτή τη στιγμή, τα άρματα μάχης φυλάγονται σε αποθήκη, καθώς ο Στρατός του Κουβέιτ έχει στη διάθεσή του 218 αμερικανικά άρματα μάχης M1A2 Abrams.
Σύμφωνα με ειδικούς, η μεταφορά αυτών των αρμάτων μάχης στην Ουκρανία μετά τον εκσυγχρονισμό τους, θα μπορούσε να ενισχύσει το στρατιωτικό δυναμικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης