Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλο deal για την BlackRock - Εξαγοράζει με 12 δισ. δολ. την Global Infrastructure Partners

Μεγάλο deal για την BlackRock - Εξαγοράζει με 12 δισ. δολ. την Global Infrastructure Partners
Η συμφωνία θα καταστήσει τον γίγαντα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στα εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία
Μεγάλο deal για την ΒlackRock, η οποία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αγοράσει την Global Infrastructure Partners (GIP) έναντι 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα μεγάλο στοίχημα στα εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία.
Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε ανακατατάξεις στην ανώτατη διοίκησή της.
Η GIP έχει πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση (AUM), συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού της Μελβούρνης, του αεροδρομίου Gatwick στο Λονδίνο και του ομίλου νερού Suez.

Μεγάλος παίκτης στις εναλλακτικές επενδύσεις

Η συμφωνία - 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 12 εκατομμύρια μετοχές της BlackRock - θα καταστήσει τον γίγαντα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στα εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία - με συνολικό ενεργητικό 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων - και στις ιδιωτικές αγορές.
Η BlackRock, η οποία διαχειρίζεται 10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε όλες τις αγορές, βρίσκεται στο κυνήγι για μια μετασχηματιστική συμφωνία, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Larry Fink να δηλώνει πέρυσι στους αναλυτές ότι έχει εμπλακεί σε περισσότερες συνομιλίες για συμφωνίες από ό,τι "εδώ και πολλά, πολλά χρόνια", όπως σημειώνει το Reuters.
«Η πρωτόγνωρη ανάγκη για νέα υποδομή – ψηφιακή υποδομή, αναβαθμισμένους κόμβους logistics, απανθρακοποίηση και ενεργειακή ασφάλεια – σε συνδυασμό με τα υψηλά κρατικά ελλείμματα σημαίνει ότι τα ιδιωτικά κεφάλαια θα χρειαστούν όσο ποτέ άλλοτε», δήλωσαν ο Fink  και ο πρόεδρος της BlackRock Rob Capito, σε σημείωμα προς τους εργαζομένους.
«Πρόκειται για έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς του κλάδου μας τα επόμενα 10 χρόνια», ανέφεραν.

Ο μεγαλύτερος πάροχος ETF

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συμφωνία αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά για την BlackRock μετά την αγορά της Barclays Global Investors το 2009, θέτοντας τη διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων σε τροχιά να καταστεί ο μεγαλύτερος πάροχος διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF).
Η εξαγορά της GIP συμπίπτει με την καλύτερη του αναμενομένου επίδοση στα κέρδη τετάρτου τριμήνου, με εισροές που ωθούν τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των πελατών της σε επίπεδα άνω των 10 τρισ. δολαρίων για πρώτη φορά σε δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης