Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Πτώση κερδών στα 9,3 δισ. δολ. το δ' τρίμηνο, αλλά ρεκόρ κερδοφορίας το 2023

JP Morgan: Πτώση κερδών στα 9,3 δισ. δολ. το δ' τρίμηνο, αλλά ρεκόρ κερδοφορίας το 2023
Tα κέρδη υποχώρησαν κατά 15% στα 9,31 δισ. δολάρια ή 3,04 δολάρια ανά μετοχή
Πτώση σημείωσαν τα κέρδη της JPMorgan Chase το δ' τρίμηνο του 2023, με τη χρονιά ωστόσο στο σύνολό της να κλείνει με ρεκόρ κερδοφορίας.
Ειδικότερα, η JP Morgan ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου μειώθηκαν μετά την καταβολή αμοιβής ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνδέεται με τις κυβερνητικές κατασχέσεις πτωχευμένων περιφερειακών τραπεζών πέρυσι.

Ακολουθούν τα στοιχεία της τράπεζες σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα της LSEG, πρώην Refinitiv:

Κέρδη ανά μετοχή: 3,04 δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 3,32 δολάρια.
Έσοδα: 39,94 δισ. δολάρια, έναντι των αναμενόμενων 39,78 δισ. δολαρίων

Σύμφωνα με το CNBC, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη υποχώρησαν κατά 15% στα 9,31 δισ. δολάρια ή 3,04 δολάρια ανά μετοχή, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Εξαιρουμένων των ρυθμιστικών τελών που συνδέονται με την περιφερειακή τραπεζική κρίση και των 743 εκατ. δολαρίων σε επενδυτικές ζημίες, τα κέρδη θα ήταν 3,97 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με την JPMorgan.
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12% στα 39,94 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ρεκόρ κερδοφορίας το 2023

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα για το σύνολο του 2023 σημείωσαν ρεκόρ επειδή η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα βάσει ενεργητικού είχε καλύτερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες, όσον αφορά το καθαρό εισόδημα από τόκους και την πιστωτική ποιότητα.

Επιφυλακτικός ο Dimon για την αμερικανική κερδοφορία

"Η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να είναι ανθεκτική, με τους καταναλωτές να εξακολουθούν να ξοδεύουν και οι αγορές αναμένουν επί του παρόντος μια ήπια προσγείωση", ανέφερε ο Dimon στην ανακοίνωση.
Ωστόσο, οι ελλειμματικές δαπάνες και οι προσαρμογές της αλυσίδας εφοδιασμού "μπορεί να οδηγήσουν τον πληθωρισμό να είναι πιο επίμονος και τα επιτόκια να είναι υψηλότερα από ό,τι αναμένουν οι αγορές", σημείωσε.
Οι κίνδυνοι για τις αγορές και τις οικονομίες περιλαμβάνουν τα βήματα των κεντρικών τραπεζών για τον περιορισμό των προγραμμάτων στήριξης και τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης