Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +1% - Θετικά νέα για το βρετανικό ΑΕΠ

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +1% - Θετικά νέα για το βρετανικό ΑΕΠ
H οικονομία της Βρετανίας αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν τον Νοέμβριο
Σχετικά Άρθρα
Άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, ενισχυμένα από την οικονομική ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τα κέρδη των μεγάλων τραπεζών.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 1% στις 16.682 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,8% στις 7.632 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης
CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.453 με κέρδη 1%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,7% στις 30.460 μονάδες.  
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,6% στις 10.058 μονάδες.
Ήπια ανοδικά κινούνται τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στον εταιρικό τομέα, η μετοχή της Burberry υποχώρησε πάνω από 8%, αφού η βρετανική μάρκα μόδας πολυτελείας προειδοποίησε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες σχετικά με τις προοπτικές των κερδών της για το σύνολο του έτους, κατηγορώντας την περαιτέρω επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι η οικονομία της Βρετανίας αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν τον Νοέμβριο, με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας να αυξάνεται 0,3% τον Νοέμβριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για επέκταση 0,2%.
Τόσο η βιομηχανική όσο και η μεταποιητική παραγωγή διευρύνθηκαν τον Νοέμβριο, μετά από απότομη υποχώρηση τον προηγούμενο μήνα, αυξάνοντας την ελπίδα ότι η οικονομία της χώρας, μία από τις πιο αδύναμες στην Ευρώπη, βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανάπτυξης.
"Η μακροπρόθεσμη εικόνα παραμένει η εικόνα μιας οικονομίας που παρουσίασε μικρή ανάπτυξη κατά το τελευταίο έτος", δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ONS Grant Fitzner.
"Ωστόσο, το ΑΕΠ ανέκαμψε τον Νοέμβριο, με αιχμή τις υπηρεσίες, με το λιανικό εμπόριο, τις εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης αυτοκινήτων και τις εταιρείες ηλεκτρονικών παιχνιδιών να έχουν έναν ζωηρό μήνα".
Αλλού στην Ευρώπη, επιβεβαιώθηκε η αύξηση του γαλλικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στο 3,7% τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση, από 3,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ισπανικός ΔΤΚ διαμορφώθηκε στο 3,1%, σημειώνοντας μικρή πτώση από 3,2%
Το κύριο βάρος του πληθωρισμού την Παρασκευή, ωστόσο, θα δοθεί στις τιμές παραγωγού των ΗΠΑ, ειδικά μετά τις τιμές καταναλωτή της χώρας που ήταν πιο αυξημένες από ό,τι αναμενόταν την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης