Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Ισραήλ στη Ν. Αφρική για τη γενοκτονία στη Γάζα - Διαστρεβλώνετε την ιστορία - Επιστροφή Παλαιστινίων στον σεληνιακό… Βορρά

Επίθεση Ισραήλ στη Ν. Αφρική για τη γενοκτονία στη Γάζα - Διαστρεβλώνετε την ιστορία - Επιστροφή Παλαιστινίων στον σεληνιακό… Βορρά
Για ψέματα και υποκρισία κατηγορεί τη Νότια Αφρική το Ισραήλ: Είναι βραχίονας της Hamas
(upd9) Στη σκιά της μαζικής πυραυλικής επίθεσης των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων κατά στρατιωτικών υποδομών των Houthis στην Υεμένη, γεγονός που αναμένεται να κλιμακώσει την ένταση στη Μέση Ανατολή και στον πόλεμο Ισραήλ – Hamas, οι Ισραηλινοί καλούνται σήμερα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης να απαντήσουν στις αιτιάσεις της Νότιας Αφρικής ότι η στρατιωτική τους επιχείρηση στη Γάζα είναι μια εκστρατεία γενοκτονίας υπό τις διαταγές της ηγεσίας του ισραηλινού κράτους και με στόχο την εξάλειψη των Παλαιστινίων.
Η Νότια Αφρική ζήτησε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (δεν πρόκειται για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης) να επιβάλλει έκτακτα μέτρα και να ζητήσει από το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα την στρατιωτική του επίθεση, η οποία – κατά τους Νοτιοαφρικάνους – έχει στόχο να επιφέρει την καταστροφή του πληθυσμού της Γάζας.
Υπό αυτές τις κατηγορίες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu αν και κατηγόρησε τη Νότια Αφρική για ψέματα και για υποκρισία, υποστήριξε πως το Ισραήλ δεν σκοπεύει να προχωρήσει στον έλεγχο της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου, ενώ σημείωσε ότι ήδη έχει αρχίσει η επιστροφή των Παλαιστινίων στα βόρεια εδάφη, όπου βέβαια έρχονται αντιμέτωποι με το απόλυτο τίποτα, με την απόλυτη καταστροφή και ισοπέδωση.
Μέσα σε αυτό το χάος από συντρίμμια, γιατροί επισημαίνουν ότι εξαντλήθηκε ακόμα και η μορφίνη στα εναπομείναντα σε λειτουργία νοσοκομεία.

Αβάσιμες κατηγορίες - Διαστρεβλώνει την ιστορία η Ν. Αφρική

Ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης το Ισραήλ απέρριψε κατηγορηματικά τις εις βάρος του κατηγορίες για γενοκτονία στη Γάζα.
Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Νότια Αφρική ότι λειτουργεί ως φερέφωνο της Hamas, ενώ υποστήριξε ότι ο ισραηλινός στρατός στοχεύει τους μαχητές της Hamas και όχι τους άμαχους Παλαιστίνιους και ότι δεν έχει καμία πρόθεση να καταστρέψει τον παλαιστινιακό λαό.
Ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ υποστήριξε πως οι κατηγορίες της Νότιας Αφρικής είναι μια χονδρικά διαστρεβλωμένη ιστορία, καθώς όπως είπε, οι στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα είναι πράξεις αυτοάμυνας κατά της Hamas και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.
«Εάν υπήρξαν πράξεις γενοκτονίας, έχουν διαπραχθεί εναντίον του Ισραήλ» επισήμανε η ισραηλινή πλευρά, αναφέροντας πως το αίτημα της Ν. Αφρικής για τη διακοπή της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης, επιδιώκει να ματαιώσει το εγγενές δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και αποτελεί... μια συκοφαντία.
Επιπλέον το Ισραήλ υποστήριξε πως το Διεθνές Δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο να αποφανθεί για το εάν πρέπει ή όχι να σταματήσουν οι στρατιωτικές του επιχειρήσεις


Πυρά Ν. Αφρικής

Σημειώνεται ότι η Νότια Αφρική κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παραβιάζει τη Σύμβαση για τη Γενοκτονία του 1948 που θεσπίστηκε στον απόηχο της μαζικής δολοφονίας των Εβραίων στο Ολοκαύτωμα των Ναζί.
Σε αυτήν ορίζεται ως γενοκτονία «οι πράξεις εκείνες που διαπράττονται με πρόθεση να καταστρέψουν, εν όλω ή εν μέρει, μια εθνική, εθνική, φυλετική ή θρησκευτική ομάδα».
Η Ν. Αφρική κατηγόρησε το Ισραήλ ότι με εντολές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του, επιδίωξε την καταστροφή των Παλαιστινίων, χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ άμαχου πληθυσμού και μαχητών της Hamas ενώ παράλληλα εκδίωξε από τις εστίες τους σχεδόν όλα τα 2,3 εκατομμύρια των Παλαιστινίων.

Netanyahu: Υποκρισία και ψέματα

Στις κατηγορίες αυτές απάντησε οργισμένα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, ο οποίος έκανε λόγο για ψέματα και για υποκρισία.
«Πολεμάμε τους τρομοκράτες, πολεμάμε τα ψέματα…
Σήμερα είδαμε τον κόσμο να έρχεται ανάποδα.
Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία τη στιγμή που πολεμά τη γενοκτονία» είπε ο Netanyahu ενώ και το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για ψευδείς ισχυρισμού.
Στο πλευρό του Ισραήλ και οι ΗΠΑ, οι οποίες και αυτές με τη σειρά τους υποστήριξαν πως οι ισχυρισμοί των Νοτιοαφρικανών είναι αβάσιμοι.

Επιστρέφουν οι Παλαιστίνιοι στα βόρεια εδάφη

Υπό το βάρος αυτών των κατηγοριών, οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν πως ήδη έχουν αρχίσει να επιστρέφουν οι πρώτοι Παλαιστίνιοι στα βόρεια εδάφη της Γάζας, όπου όμως έρχονται αντιμέτωποι με την απόλυτη καταστροφή, μια και η πλειονότητα των κτηρίων και των διαφόρων υποδομών έχει ισοπεδωθεί. Οι αναφορές κάνουν λόγο για ένα σεληνιακό τοπίο, με ελάχιστα ίχνη από τα σπίτια, τους οικισμούς και τις πόλεις που υπήρχαν κάποτε σε αυτό το τμήμα της Γάζας.
Πληροφορίες αναφέρουν πως όλα τα σπίτια στα βόρεια εδάφη είναι όλα κατεστραμμένα, είτε ολικώς είτε μερικώς, ενώ από τη μανία των τανκ δεν γλίτωσαν ούτε τα νεκροταφεία.
44_5.jpg
Επιχειρούν στα κεντρικά και νότια της Γάζας οι Ισραηλινοί

Και ενώ ο μεγαλύτερος όγκος των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ έχει αποχωρήσει από τα βόρεια εδάφη της Γάζας, οι επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τόσο στην κεντρική όσο και στη νότια Γάζα.
Ο IDF πλήττει κυρίως την πόλη Khan Yunis, όπου και τα τελευταία 24ωρα εντόπισε ένα ευρύ δίκτυο υπόγειων τούνελ, όπου όπως υποστηρίζει, είναι πολύ πιθανό να βρίσκονταν όμηροι.
Ο ισραηλινός στρατός εκτιμά ότι σε αυτά τα τούνελ κρύβεται η πολιτική ηγεσία της Hamas.

IDF: Εξουδετερώσαμε πολλούς διοικητές της ελίτ μονάδας Nukhba

Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις τους κατάφεραν να εξουδετερώσουν πολλούς διοικητές της επίλεκτης μονάδας Nukhba της Hamas.
«Στο Maghazi, στρατεύματα του IDF σκότωσαν περίπου 20 τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων των διοικητών της Nukhba της Hamas.
Βρέθηκαν επίσης πολλά όπλα.
Στο Khan Yunis, ένας μαχητής του IDF χτύπησε μια στρατιωτική εγκατάσταση της Hamas και σκότωσε επτά τρομοκράτες.
Ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες ήταν ο διοικητής της Nukhba, που συμμετείχε στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» ανακοίνωσε ο IDF.

Μορφίνη… τέλος

Με τον πόλεμο να συνεχίζεται, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας είναι η ανακοίνωση ότι η μορφίνη εξαντλήθηκε στα νοσοκομεία που παραμένουν, έστω και μερικώς, σε λειτουργία.
«Περιθάλπουμε ασθενείς στα πρόθυρα του θανάτου (...) με Midazolam, που είναι αγχολυτικό, αλλά όχι αναλγητικό», τόνισε η Αμερικανίδα γιατρός, Shima Gilani όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση αρωγής International Rescue Committee (IRC),.
«Δεν υπάρχει θάνατος με αξιοπρέπεια όταν είσαι στο πάτωμα τμήματος επειγόντων περιστατικών στη Λωρίδα της Γάζας και δεν υπάρχει ούτε μορφίνη, ούτε καν οξυγόνο» ανέφερε η Αμερικανίδα γιατρός.

Στους 23.708 οι νεκροί

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στη Γάζα εξακολουθεί να παραμένει απελπιστική, με διεθνείς οργανισμούς να προειδοποιούν πως εκτυλίσσεται μια καταστροφή όσον αφορά τη δημόσια υγεία και ότι υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Βάσει του τελευταίου επίσημου απολογισμού, οι νεκροί στη Γάζα ανέρχονται σε 23.708 ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 60.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης