Τελευταία Νέα
Διεθνή

National Interest: Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν ποτέ μαχητικά F-35 στην Ουκρανία, θα τα... μελετήσουν οι Ρώσοι

National Interest: Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν ποτέ μαχητικά F-35 στην Ουκρανία, θα τα... μελετήσουν οι Ρώσοι
Ένα F-35 θα δώσει στη Ρωσία την ευκαιρία να μελετήσει την τεχνολογία του μαχητικού
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σε καμία περίπτωση δεν θα στείλουν μαχητικά F-35 Lightning II πέμπτης γενιάς στην Ουκρανία, γιατί η Ρωσία σίγουρα θα τα καταρρίψει και θα τα μελετήσει, τόνισε σε ανάλυση του το περιοδικό National Interest.
«Το F-35 αναπόφευκτα θα καταρριφθεί.
Ένα F-35 θα δώσει στη Ρωσία την ευκαιρία να μελετήσει την τεχνολογία του μαχητικού.
Οποιαδήποτε τεχνική πληροφορία για το F-35 θα είναι μια νίκη για τη Ρωσία», εκτιμάει το National Interest.
Σύμφωνα με το National Interest, στις Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται ότι οι μη εκπαιδευμένοι Ουκρανοί πιλότοι θα αυξήσουν μόνο τις απώλειες ενός σύγχρονου αεροσκάφους.
Επιπλέον, το F-35 θα είναι ένα εξαιρετικά ακριβό μαχητικό για το Κίεβο.
Σύμφωνα με το National Interest, ένα Lightning κοστίζει στους αγοραστές σχεδόν τα διπλάσια από ένα F-16 τέταρτης γενιάς.
Το πρόγραμμα παραγωγής του νέου μαχητικού αεροσκάφους κόστισε στο Πεντάγωνο 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια και θεωρείται το πιο ακριβό πρόγραμμα όπλων στην ανθρώπινη ιστορία.
«Οι Αμερικανοί φορολογούμενοι, που έχουν βαρεθεί να χρηματοδοτούν μια άλλη κυβέρνηση για τρία χρόνια, είναι απίθανο να υποστηρίξουν τη μεταφορά αεροσκαφών εκατό εκατομμυρίων δολαρίων που προέκυψαν από ένα στρατιωτικό πρόγραμμα 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων».
Αμερικανοί εμπειρογνώμονες ωστόσο τόνισαν ότι το F-35 είναι σημαντικά κατώτερο από άλλα μαχητικά πέμπτης γενιάς όπως το ρωσικό Su-57, το κινεζικό J-20 και το J-31.
Η πρώην αναλύτρια του Πενταγώνου Karen Kwiatkowski πιστεύει ότι το αεροσκάφος είναι χρήσιμο μόνο στους κατασκευαστές οι οποίες λαμβάνουν τεράστια συμβόλαια για την παραγωγή, τον εκσυγχρονισμό και την επισκευή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης