Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky κατηγόρησε τους πολιτικούς των ΗΠΑ και τον Ron DeSantis ότι στερούν χρήματα από τους συνταξιούχους στην Ουκρανία

Ο Zelensky κατηγόρησε τους πολιτικούς των ΗΠΑ και τον Ron DeSantis ότι στερούν χρήματα από τους συνταξιούχους στην Ουκρανία
Οι Ρεπουμπλικάνοι και άνθρωποι σαν τον DeSantis αρνήθηκαν να βοηθήσουν τον στρατό μας με μισθούς και είπαν ότι αυτό είναι ένα ζήτημα αποκλειστικά για την Ουκρανία είπε ο Zelensky
Η θέση του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, του κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis και των Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου που εμποδίζουν την απελευθέρωση βοήθειας στην Ουκρανία απειλεί να αφήσει τους συνταξιούχους στην Ουκρανία χωρίς πληρωμές, τόνισε ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.
O Ουκρανός Πρόεδρος απάντησε ότι ο Αμερικανός πολιτικός θα μπορούσε να αλλάξει τη θέση του και να δώσει εκατομμύρια στον ουκρανικό στρατό.
«Αυτοί οι Ρεπουμπλικάνοι και άνθρωποι σαν αυτόν αρνήθηκαν να βοηθήσουν τον στρατό μας με μισθούς και είπαν ότι αυτό είναι ένα ζήτημα αποκλειστικά για την Ουκρανία.
Και μετά λένε ότι δεν μπορούμε να δώσουμε βοήθεια στον Ουκρανικό στρατό επειδή οι ΗΠΑ είναι χώρα του ΝΑΤΟ και δεν μπορεί να υποστηρίξει τον πόλεμο...
Δεν έδωσαν μισθούς στους στρατιωτικούς, χρειαζόμασταν βοήθεια για τον προϋπολογισμό», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Είπε ότι εάν υπάρξει καθυστέρηση στην παροχή οικονομικής βοήθειας από τους εταίρους, θα πληγούν ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν περίπου 12 εκατομμύρια συνταξιούχοι στην Ουκρανία που απλώς θα πεθάνουν εάν δεν τους δοθεί σύνταξη.
Ο Zelensky πρόσθεσε επίσης ότι ο Ron DeSantis είναι νέος και «δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να υποστηρίζεις τους συνταξιούχους» σε μια εμπόλεμη χώρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερο από το 70% των χρημάτων που διατέθηκαν στο Κίεβο για όπλα παρέμειναν στις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτά τα κεφάλαια «λήφθηκαν από ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών συνταξιούχων».
«Όταν ο Ron DeSantis γίνει συνταξιούχος, θα τον βοηθήσω προσωπικά με ευγνωμοσύνη γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν τους συνταξιούχους μας», υποσχέθηκε ο Zelensky.
Ο Ron DeSantis είπε στις 5 Ιανουαρίου ότι οι αρχές των ΗΠΑ στέλνουν πάρα πολλά χρήματα στην Ουκρανία, τα οποία προορίζονται για «συντάξεις και μισθούς για γραφειοκράτες», ενώ η Ουάσιγκτον αγνοεί τις απειλές ασφαλείας από την Κίνα.
Ο Ron DeSantis είπε επίσης στο παρελθόν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να τερματίσουν την ουκρανική σύγκρουση και η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να εκπληρώσει τις ευθύνες της στο ΝΑΤΟ και να παράσχει περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία.
Τον Νοέμβριο 2023, χαρακτήρισε τη βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που ζήτησε ο Λευκός Οίκος για το Κίεβο «γελοία σπατάλη των κεφαλαίων των φορολογουμένων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης