Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Τα επιτόκια έχουν κορυφωθεί - Απειλή για την Ευρώπη η επανεκλογή Trump

Lagarde (ΕΚΤ): Τα επιτόκια έχουν κορυφωθεί - Απειλή για την Ευρώπη η επανεκλογή Trump
Εκτίμησε ότι «τα χειρότερα έχουν περάσει όσον αφορά τον πληθωρισμό»
Σχετικά Άρθρα
Τα επιτόκια στην Ευρωζώνη έχουν φθάσει «ενδεχομένως» στην κορύφωσή τους και δεν πρόκειται να αυξηθούν άλλο, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Christine Lagarde, χωρίς ωστόσο να ορίσει με ακρίβεια πότε θα αρχίσει η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.
Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε «απειλή για την Ευρώπη» μία επανεκλογή του Donald Trump στην αμερικανική προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου 2024.
Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο «France 2», η κ. Lagarde θυμήθηκε ορισμένες από τις πολιτικές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ σε βάρος της ΕΕ μνημονεύοντας την επιβολή εμπορικών δασμών, τις κινήσεις του εντός ΝΑΤΟ και τις πιέσεις στις άλλες χώρες-μέλη να αναλάβουν αυξημένα βάρη σε στρατιωτικές δαπάνες, αλλά και τη στάση του σε θέματα κλιματικής αλλαγής.
«Αν αντλήσουμε διδάγματα από την ιστορία, αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο (Donald Trump) πορεύτηκε τα χρόνια της θητείας του, αποτελεί σαφώς μια απειλή», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι «τα χειρότερα έχουν περάσει όσον αφορά τον πληθωρισμό». Όπως σημείωσε, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αναμένεται να υποχωρήσει στο 1,9% το 2025.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης