Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμες ώρες στην Ερυθρά Θάλασσα: ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία έτοιμες για βομβαρδισμούς κατά των Houthis

Κρίσιμες ώρες στην Ερυθρά Θάλασσα: ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία έτοιμες για βομβαρδισμούς κατά των Houthis
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν σχέδια για επιθέσεις κατά στρατηγικών θέσεων των Houthis, συμπεριλαμβανομένων βάσεων και σκαφών
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποιεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ενόψει πιθανών αεροπορικών επιδρομών εναντίον των ανταρτών Hοuthis της Υεμένης, μεταδίδουν οι Times.
​O βρετανικός τύπος αναφέρει ότι υπάρχουν σχέδια για επιθέσεις κατά στρατηγικών θέσεων των Houthis, συμπεριλαμβανομένων βάσεων και σκαφών.
Επισημάινεται ότι η σιιτική οργάνωση της Υεμένης, η οποία ελέγχει μεγάλο μέρος των πυκνοκατοικημένων βορειοδυτικών της χώρας, στοχεύει πλοία που υποστηρίζει ότι συνδέονται με το Ισραήλ και ταξιδεύουν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.
Η Wall Street Journal ανέφερε επίσης ότι δυτικοί διπλωμάτες μετέφεραν στις ναυτιλιακές εταιρείες ότι οι επιθέσεις είναι πιθανό να στοχεύουν τις πόλεις της Υεμένης Χοντέιντα και Χατζά, και πιθανώς ακόμη και την πρωτεύουσα Σαναά που ελέγχεται από τους Houthis.
Το σχετικό δημοσίευμα της WSJ προσθέτει, μάλιστα, ότι οι αντάρτες Houthis έχουν μετακινήσει μερικά από τα όπλα τους εν αναμονή μιας επίθεσης.
Η οργάνωση που έχει στενούς θρησκευτικοπολιτικούς δεσμούς με το Ιράν αντιμετώπισε πολύχρονες επιθέσεις από συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία, κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Υεμένη, ο οποίος είναι σε εξέλιξη, αλλά έχει αποκλιμακωθεί από το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης