Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνα παιχνίδια - Γιατί τα κράτη της Βαλτικής οδηγούν το ΝΑΤΟ σε μία μεγάλη σύγκρουση με τη Ρωσία

Επικίνδυνα παιχνίδια - Γιατί τα κράτη της Βαλτικής οδηγούν το ΝΑΤΟ σε μία μεγάλη σύγκρουση με τη Ρωσία
Ο πρόεδρος της Εσθονίας Alar Karis προέτρεψε ανοιχτά την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει περαιτέρω όπλα που παρέχονται από τη Δύση για να επιτεθεί βαθιά στο ρωσικό έδαφος
Σχετικά Άρθρα
Τα κράτη της Βαλτικής κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση, διακινδυνεύοντας μία μεγάλη σύρραξη στην Ευρώπη.
Ο πρόεδρος της Εσθονίας Alar Karis προέτρεψε ανοιχτά την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει περαιτέρω όπλα που παρέχονται από τη Δύση για να επιτεθεί βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Μάλιστα έκανε την πρόταση αυτή στη συνάντηση, που είχε πρόσφατα με τον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky.
Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η στρατιωτική βοήθεια που παρέχεται από το ΝΑΤΟ θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για «πλήγματα σε στρατιωτικούς στόχους».
Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Karis έκανε αυτή τη δήλωση λίγο αφότου οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν όπλα που προμήθευσε το ΝΑΤΟ για να επιτεθούν αδιάκριτα στη ρωσική πόλη Belgorod, αποτυγχάνοντας να χτυπήσουν στρατιωτικούς στόχους αλλά σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 αμάχους και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους 109.

Δραματική η κατάσταση στις χώρες της Βαλτικής και ανασφάλεια μετά την ήττα της Ουκρανίας

Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής στην Ανώτατη Οικονομική Σχολή Dmitry Evstafiev υποστήριξε ότι ακριβώς όπως η Ουκρανία, τα κράτη της Βαλτικής (εκτός, ενδεχομένως, από τη Λιθουανία) επιδιώκουν να σύρουν το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση με τη Ρωσία με κάθε απαραίτητο μέσο.
Είναι ο μόνος τρόπος για αυτές τις χώρες να «νιώσουν σιγουριά».
«Μόνο έτσι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν στο λαό τους τη δραματική επιδείνωση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης», είπε ο Evstafiev.
«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να έχουν σοβαρό λόγο στις υποθέσεις του ΝΑΤΟ.
Επομένως, θα ήταν φυσικό για την Εσθονία, τη Λετονία και πιθανώς τη Λιθουανία να υποστηρίξουν την ιδέα χρήσης όπλων του ΝΑΤΟ για πλήγματα σε ρωσικά εδάφη».
Σημείωσε επίσης ότι οι προαναφερθείσες χώρες θα παροτρύνουν επίσης τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ – «τουλάχιστον τα ευρωπαϊκά κράτη» – να τοποθετήσουν μόνιμα στρατιωτικά σώματα στο έδαφός τους.
«Η λογική των χτυπημάτων στο έδαφος της Ρωσίας, ειδικά εάν αυτές οι πυραυλικές και αεροπορικές επιδρομές περιλαμβάνουν τη χρήση υποδομών που βρίσκεται σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ όπως η Πολωνία ή η Ρουμανία, θα οδηγούσε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση, η οποία είναι ακριβώς αυτό που στοχεύουν α κράτη της Βαλτικής», είπε ο Evstafiev.
«Ολόκληρος ο λόγος ύπαρξής τους είναι να είναι οι πολιτείες της πρώτης γραμμής γιατί κανείς δεν θα τους χρειαζόταν διαφορετικά», συνέχισε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μεγαλύτερος φόβος των χωρών της Βαλτικής είναι να καταστούν μη σημαντικές για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη μετά την ήττα της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης