Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρωτικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον 3 βάσεων των ΗΠΑ στη Συρία, η μία κοντά στο πετρελαϊκό κοίτασμα al - Jebsa

Σαρωτικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον 3 βάσεων των ΗΠΑ στη Συρία, η μία κοντά στο πετρελαϊκό κοίτασμα al - Jebsa
Οι Σιίτες προειδοποιούν τις ΗΠΑ με ένταση χτυπημάτων
Ένοπλες μονάδες του σιιτικού κινήματος «Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ» που επιχειρούν στο έδαφος της Συρίας εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο al-Shaddadi στο βορειοανατολική περιοχή al-Hasakah, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen.
Σύμφωνα με αυτό, πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων χρησιμοποιήθηκαν για να χτυπήσουν μια στρατιωτική εγκατάσταση που βρίσκεται κοντά στο κοίτασμα πετρελαίου al-Jebsa.
Δεν έχουν αναφερθεί ακόμη θύματα ή υλικές ζημιές.
Επιπλέον, οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Himo και στο al-Malikiyah στην περιοχή της πόλης Qamishli (700 χλμ. από τη Δαμασκό) δέχθηκαν πυραυλικές επιθέσεις, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι.
Στο έδαφος του Ιράκ, η αεράμυνα κατέρριψε ένα drone kamikaze που χρησιμοποίησαν σιίτες μαχητές σε επίθεση σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο έδαφος του διεθνούς αεροδρομίου στο διοικητικό κέντρο του Erbil (425 χλμ. από τη Βαγδάτη).
Σιιτικές πολιτοφυλακές προειδοποίησαν νωρίτερα τις ΗΠΑ σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στο κανάλι τους στο Telegram ότι θα εντείνουν τις ένοπλες επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ, καθώς «ο Αμερικανός εχθρός συνεχίζει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας που σκοτώνουν Παλαιστίνιους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης