Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στις ΗΠΑ με τη νοσηλεία του υπουργού Άμυνας, Lloyd Austin – Αρχίζει έρευνα στο Πεντάγωνο, πιέσεις για παραίτηση

Σάλος στις ΗΠΑ με τη νοσηλεία του υπουργού Άμυνας, Lloyd Austin – Αρχίζει έρευνα στο Πεντάγωνο, πιέσεις για παραίτηση
Ο γενικός επιθεωρητής του Πενταγώνου Robert Storch δήλωσε ότι το γραφείο του αρχίζει έρευνα για τη νοσηλεία του Αμερικανού υπουργού Άμυνας
Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ με τη νοσηλεία και την μακρά απουσία του υπουργού Άμυνας Lloyd Austin.
Ο γενικός επιθεωρητής του Πενταγώνου Robert Storch δήλωσε ότι το γραφείο του αρχίζει έρευνα για τη νοσηλεία του Αμερικανού υπουργού Άμυνας αλλά και το σύστημα ενημέρωσης και αξιολόγησης, αφού επί μέρες νέα για την ασθένεια του Austin δεν έφταναν στον Λευκό Οίκο.
«Ο στόχος της έρευνα είναι να εξετάσει τους ρόλους, τις διαδικασίες, τις αρμοδιότητες και τις ενέργειες που σχετίζονται με τη νοσηλεία του υπουργού Άμυνας την περίοδο Δεκέμβριος 2023 – Ιανουάριος 2024.
Επίσης θα εξετάσει, εάν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, γιατί δεν ενημερώθηκε ο Λευκός Οίκος και εάν υπήρξε κενό ηγεσίας στο Πεντάγωνο κατά την απουσία του Austin.
Να σημειωθεί ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του γενικού επιθεωρητή να διευρύνει το πεδίο της έρευνας.
Την Τρίτη (9/1/2024), οι αξιωματούχοι του Ιατρικού Κέντρου του Στρατού Walter Reed δήλωσαν ότι ο Austin νοσηλεύτηκε στις αρχές Ιανουαρίου λόγω μόλυνσης, μετά από χειρουργική επέμβαση για καρκίνο στα τέλη Δεκεμβρίου.
Η αποτυχία κοινοποίησης της νοσηλείας στον Λευκό Οίκο έχει ωθήσει πολιτικούς τόσο των Ρεπουμπλικάνων, όσο και των Δημοκρατικών να ασκούν πιέσεις στον Austin για να παραιτηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης