Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τα επιτόκια στεγαστικών δανείων, 6,66% το 30ετές

ΗΠΑ: Ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τα επιτόκια στεγαστικών δανείων, 6,66% το 30ετές
Ωστόσο, οι αποδόσεις είναι αισθητά χαμηλότερες σε σύγκριση με λίγους μήνες πριν
Σχετικά Άρθρα
Αύξηση για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψαν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες, χτίζοντας ανοδικό σερί μετά από σχεδόν δύο μήνες πτώσης.
Τα επιτόκια έχουν μειωθεί αισθητά σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, όταν άγγιξαν το 8%, καθώς πλέον η Federal Reserve αναμένεται να προχωρήσιε σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικης εντός του 2024.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac, το μέσο επιτόκιο για το 30ετές στεγαστικό δάνειο (σταθερού επιτοκίου) διαμορφώθηκε στο 6,66% το περασμένο επταήμερο, από 6,62% στις αρχές του τρέχοντος έτους.
«Τα επιτόκια στεγαστικών δανείων δεν μεταβλήθηκαν ουσιαστικά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, γεγονός που αύξησε οριακά τη ζήτηση κατοικιών. Ακόμη και αυτή η ελαφρά άνοδος της ζήτησης, σε συνδυασμό με το απόθεμα που παραμένει περιορισμένο, συνεχίζει να προκαλεί τις τιμές να αυξάνονται ταχύτερα από τα εισοδήματα, πράγμα που σημαίνει ότι η προσιτή τιμή παραμένει σημαντικός αντίθετος άνεμος για τους αγοραστές», αναφέρει η Freddie Mac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης