Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Τρομακτικές οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ουκρανίας – Θα χρειαστεί 42 δισεκ. δολάρια το 2024

ΔΝΤ: Τρομακτικές οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ουκρανίας – Θα χρειαστεί 42 δισεκ. δολάρια το 2024
Το ΔΝΤ καλεί τους δυτικούς εταίρους να στηρίξουν την οικονομία της Ουκρανίας
Η Ουκρανία θα χρειαστεί σημαντική χρηματοδότηση ύψους 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού Julie Kozak την Πέμπτη (11/1/2024).
«Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση, οι ανάγκες της Ουκρανίας θα παραμείνουν ιδιαίτερα μεγάλες και το 2024.
Εκτιμούμε ότι η χώρα θα χρειαστεί περίπου 42 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένης της επίσημης υποστήριξης των εταίρων, ύψους 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων», είπε.
«Και είναι φυσικά σημαντικό οι δωρητές και οι εταίροι της Ουκρανίας να διασφαλίσουν ότι οι οικονομικές τους δεσμεύσεις εκπληρώνονται και πως η Ουκρανία λαμβάνει την απαραίτητη χρηματοδότηση για τη στήριξη της μακροοικονομικής σταθερότητας στη χώρα», πρόσθεσε.
Η Kozak σημείωσε τη μείωση του πληθωρισμού στην Ουκρανία από σχεδόν 27% το 2022 σε 6% το 2023.
Τον Δεκέμβριο 2023, η Ουκρανία έλαβε άλλη μια δόση 900 εκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΝΤ στο πλαίσιο του διευρυμένου μηχανισμού δανεισμού που εγκρίθηκε τον Μάρτιο.
Στα τέλη Ιουνίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε να παράσχει στην Ουκρανία μια δεύτερη δόση 890 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο του τετραετούς δανειοδοτικού προγράμματος.
Το ΔΝΤ έχει εγκρίνει ένα τετραετές πρόγραμμα για την Ουκρανία στο πλαίσιο αυτού του μηχανισμού με χρηματοδότηση ύψους 15,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η πρώτη δόση των 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων εισήλθε στο γενικό ταμείο του κρατικού προϋπολογισμού της Ουκρανίας στις 3 Απριλίου 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης