Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προειδοποιεί τον Ισημερινό για τις συνέπειες της μεταφοράς ρωσικού εξοπλισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Ρωσία προειδοποιεί τον Ισημερινό για τις συνέπειες της μεταφοράς ρωσικού εξοπλισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες
Οι αρχές του Ισημερινού δεν διευκρίνισαν τι είδους εξοπλισμό σκοπεύουν να ανταλλάξουν
Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Εκουαδόρ Sprinchan δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ότι η αποστολή παλαιού ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Ισημερινό θα εκληφθεί ως εχθρικό βήμα από τη χώρα.
Η ανακοίνωση έρχεται μετά από την αποκάλυψη σχεδίων του προέδρου του Ισημερινού Daniel Noboa, για ανταλλαγή παλιού ρωσικού και ουκρανικού εξοπλισμού με νέα όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Sprinchan τόνισε ότι η ρωσική πλευρά θεωρεί ότι οι Αμερικανοί δεν χρειάζονται τέτοιο εξοπλισμό, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την περιγραφή τους από τους ίδιους... ως «παλαιοσίδερα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός ο εξοπλισμός είναι πιο πιθανό να αξιοποιηθεί από όσους ξέρουν να χειρίζονται... ρωσικά όπλα, υπονοώντας τους Ουκρανούς.
Ο πρέσβης εξέφρασε την ανησυχία ότι ένα τέτοιο βήμα από την πλευρά του Ισημερινού θα μπορούσε να συμβάλει στην ένταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Ο Sprinchan επεσήμανε επίσης ότι η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία θα έρχονταν σε αντίθεση με την ουδέτερη, ειρηνευτική θεσή που στηρίζει ο Ισημερινός σχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση και τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Οι αρχές του Ισημερινού δεν διευκρίνισαν τι είδους εξοπλισμό σκοπεύουν να ανταλλάξουν.
Είναι γνωστό ότι η χώρα χρησιμοποιεί σοβιετικά ελικόπτερα Mi-171E και Igla MANPADS.
Συνήθως, η μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού σε τρίτες χώρες περιορίζεται από τους όρους των συμβάσεων.
Προηγουμένως, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση του πρώην προέδρου του Ισημερινού εξέταζε το ενδεχόμενο μεταφοράς ρωσικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, αλλά οι πληροφορίες δεν επαληθεύτηκαν.

www.banking

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης