Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός Zelensky λόγω λειψανδρίας: Επίθεση στους Ουκρανούς του εξωτερικού - «Η στάση σας δημιουργεί ερωτήματα»

Πανικός Zelensky λόγω λειψανδρίας: Επίθεση στους Ουκρανούς του εξωτερικού - «Η στάση σας δημιουργεί ερωτήματα»
Ο Ουκρανός ηγέτης «έχει ερωτήματα» για όσους βρίσκονται στο εξωτερικό, σε κατάλληλη ηλικία και δεν εκπληρώνουν τη στρατιωτική τους θητεία
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιωτικής ηλικίας να επιστρέψουν στη χώρα από το εξωτερικό εν μέσω προβλημάτων με τη στράτευση λόγω της ... λειψανδρίας.
Ειδικότερα, ο Ουκρανός ηγέτης «έχει ερωτήματα» για όσους βρίσκονται στο εξωτερικό, σε κατάλληλη ηλικία και δεν εκπληρώνουν τη στρατιωτική τους θητεία.
Η εκπλήρωση της θητείας στο έδαφος της Ουκρανίας είναι απαραίτητη για όλους τους κατοίκους, και όχι μόνο στο μέτωπο, διεμήνυσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Εσθονίας Kaja Kallas.
«Αν είναι σε ηλικία στρατολόγησης, τότε θα πρέπει να βοηθήσουν την Ουκρανία και θα πρέπει να βρίσκονται στην Ουκρανία. Και τώρα δεν μιλάω καν για το ποιος πρέπει να είναι μπροστά», τόνισε με νόημα ο Zelensky.
«Αν είσαι στην Ουκρανία και δεν είσαι στο μέτωπο, τότε εργάζεσαι»
«Αν είσαι στο εξωτερικό και είσαι σε ηλικία στρατλόγησης και δεν είσαι στο μέτωπο και δεν πληρώνεις φόρους και έχεις ταξιδέψει παράτυπα, τότε δημιουργούνται ερωτήματα», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2022 έχει ανακοινωθεί γενική επιστράτευση στην Ουκρανία.
Στο πλαίσιο των σοβαρών δυσκολιών με τη στρατολόγηση των Ενόπλων Δυνάμεων, στις 25 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, η Verkhovna Rada [Ουκρανική Βουλή] έλαβε ένα νομοσχέδιο για νέα κριτήρια επιστράτευσης, το οποίο θα επέτρεπε στις ουκρανικές αρχές να καλούν στον στρατό ακόμα και ορισμένα άτομα με αναπηρία της «κατηγορίας Γ», να αποστέλλουν κλήσεις ηλεκτρονικά και να περιορίζουν την δικαιώματα των αρνητών στράτευσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έφυγαν από τη χώρα.
Στην Ουκρανία άρχισε επίσης να συζητείται το θέμα της ανάγκης επίτευξης συμφωνίας με τις αρχές άλλων χωρών για την απέλαση Ουκρανών που υπόκεινται σε καθεστώς στράτευσης στην πατρίδα τους.
Μετά από αυτό, χιλιάδες Ουκρανοί του εξωτερικού παρατάχθηκαν σε τεράστιες ουρές στα προξενεία για να επανεκδώσουν έγγραφα πριν υιοθετηθούν αυστηρότεροι κανόνες και το ουκρανικό προξενείο στο Λονδίνο ανακοίνωσε την ανάγκη εγγραφής των Ουκρανών στο Ηνωμένο Βασίλειο στον στρατό.
Το νομοσχέδιο προκάλεσε διαμάχη μεταξύ των βουλευτών, με την αντιπολίτευση να ισχυρίζονται την αντισυνταγματικότητα ορισμένων διατάξεών του.
Νωρίτερα σήμερα, αφού εξέτασε το έγγραφο σε κλειστή συνεδρίαση στη Ράντα [Ουκρανική Βουλή], το νομοσχέδιο επέστρεψε στην κυβέρνηση για αναθεώρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης