Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Tesla αυξάνει τους μισθούς των εργαζομένων στα εργοστάσια στις ΗΠΑ - Συνδικαλιστική νίκη

H Tesla αυξάνει τους μισθούς των εργαζομένων στα εργοστάσια στις ΗΠΑ - Συνδικαλιστική νίκη
H Ένωση Ενωμένων Εργαζομένων Αυτοκινήτου (UAW) εργάζεται για την αύξηση των μελών στις ΗΠΑ
Οι μετοχές του γίγαντα των ηλεκτρικών οχημάτων, Tesla, υποχωρούν σχεδόν 3%, καθώς η εταιρεία ενημέρωσε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Καλιφόρνιας για αυξήσεις μισθών σε όλα τα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί το τελευταίο χτύπημα, καθώς η Ένωση Ενωμένων Εργαζομένων Αυτοκινήτου (UAW) εργάζεται για την αύξηση των μελών στις ΗΠΑ.

Ιστορικές συμφωνίες

Το εργοστάσιο της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια ανακοίνωσε "αύξηση μισθών προσαρμογής στην αγορά" για όλους τους συνεργάτες παραγωγής στις ΗΠΑ, τους χειριστές υλικών και τους επιθεωρητές ποιότητας στο πλαίσιο της έναρξης του νέου έτους.
Ωστόσο, τα έγγραφα που είδε το Bloomberg News δεν διευκρινίζουν το ακριβές ποσοστό της αύξησης των μισθών και τα ερωτήματα που απευθύνονται στον ανώτερο διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού της Tesla παραμένουν αναπάντητα.
Η Tesla εντάσσεται στις τάξεις της Toyota, της Volkswagen και της Hyundai στην αύξηση των αμοιβών των εργαζομένων στα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ.
Η κίνηση αυτή έρχεται στον απόηχο των ιστορικών εργασιακών συμφωνιών που εξασφάλισε η UAW για τους εργαζόμενους στις Ford, General Motors και Stellantis το 2023.
Το συνδικάτο αξιοποιεί την επιτυχία του στις διαπραγματεύσεις για να επιδιώξει την οργάνωση στην Tesla και σε άλλους δώδεκα κατασκευαστές, με στόχο τον διπλασιασμό του αριθμού των εργαζομένων στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στα μέλη του.

Κριτική από Musk

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla,  Elon Musk, ασκεί εδώ και καιρό κριτική στην UAW και στα συνδικάτα γενικότερα.
Τονίζει επίσης όλο και περισσότερο τη σημασία της μείωσης του κόστους, λέγοντας ότι πολλοί καταναλωτές εξακολουθούν να μην μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας, επειδή τα αυξανόμενα επιτόκια έχουν αντισταθμίσει τις επανειλημμένες μειώσεις τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης