Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στη Ρωσία: Μεταφορά ρωσικών όπλων στις ΗΠΑ μέσω ... Εκουαδόρ - «Είναι εχθρικό βήμα», διαμηνύει η Μόσχα

Οργή στη Ρωσία: Μεταφορά ρωσικών όπλων στις ΗΠΑ μέσω ... Εκουαδόρ - «Είναι εχθρικό βήμα», διαμηνύει η Μόσχα
Οι αρχές της δημοκρατίας του Εκουαδόρ έχουν ενημερωθεί ότι η Μόσχα θα θεωρήσει μια τέτοια μεταφορά ως «εχθρικό βήμα»
Η Ρωσία ελέγχει πληροφορίες ότι ο Ισημερινός πρόκειται να μεταφέρει ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μάλιστα, οι αρχές της δημοκρατίας του Εκουαδόρ έχουν ενημερωθεί ότι η Μόσχα θα θεωρήσει μια τέτοια μεταφορά ως «εχθρικό βήμα».
Κάτι τέτοιο δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Εκουαδόρ Vladimir Sprinchan στο τηλεοπτικό κανάλι Russia-24.
«Ελέγχουμε τις πληροφορίες. Αλλά μεταφέραμε τη θέση της Ρωσίας στις αρχές του Ισημερινού ότι η αποστολή αυτού του εξοπλισμού δεν χρειάζεται από τους Αμερικανούς, ιδίως όταν τα αποκαλούν "παλιοσίδερα". Χρειάζεται σε όσους ξέρουν να χειρίζονται εξοπλισμό ρωσικής κατασκευής. Προειδοποιήσαμε τις αρχές ότι αυτό θα ήταν ένα εχθρικό βήμα, ειδικά από τη στιγμή που ο Πρόεδρος του Ισημερινού ανακοίνωσε τη ειρηνευτική θέση της χώρας του σχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση και τη σύγκρουση στην Ουκρανία», σημείωσε ο διπλωμάτης.
Τόνισε ότι η αποστολή «αυτών των λεγόμενων παλιοσίδερων θα είναι μια συμβολή στη σύγκρουση μιας πλευράς».
«Δηλαδή, η θέση που δήλωσε ο αρχηγός του κράτους για την ουδετερότητα και την αναζήτηση πιθανής ακόμη και μεσολάβησης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για επίλυση αυτού του ζητήματος με διπλωματικές μεθόδους θα εξακολουθεί να παραβιάζεται. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε [την κατάσταση] και να ενημερώνουμε ανάλογα», κατέληξε ο πρέσβης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης