Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για την τελική επίθεση και ανοίγουν νέο μέτωπο – Στο Kharkiv η τελευταία γραμμή άμυνας των Ουκρανών

Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για την τελική επίθεση και ανοίγουν νέο μέτωπο –  Στο Kharkiv η τελευταία γραμμή άμυνας των Ουκρανών
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται για το τελικό χτύπημα ενώ οι Ουκρανοί οχυρώνονται στα βορειοανατολικά που θεωρείται σημείο τεράστιας σημασίας για την έκβαση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης 
Ο ρωσικός στρατός τις πρώτες μέρες του 2024 εντείνει τις επιχειρήσεις με πυραύλους και drones καταστρέφοντας τις ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές.
Οι ρωσικές επιθέσεις εντάθηκαν μετά την αιματηρή επιδρομή των Ουκρανών στο Belgorod στις 30/12/2023.
Τα πλήγματα του ρωσικού στρατού επικεντρώνονται στις περιοχές Kherson, Sumy και Kharkiv και στα μετόπισθεν της γραμμής κρούσης.
Οι Ρώσοι ταυτόχρονα πλήττουν ανηλεώς την Konstantinovka που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Ιδιαίτερης σημασίας είναι οι ρωσικές επιχειρήσεις στο Kurakhovo, προς το οποίο προχωρούν τα ρωσικά στρατεύματα μετά την κατάληψη της Maryinka.

Διαλύθηκαν οι στρατιωτικές υποδομές στο Kharkiv


Η συνοριακή περιοχή του Kharkiv δέχεται μαζικές ρωσικές επιθέσεις σχεδόν κάθε βράδυ.
Έχουν διαλυθεί σχεδόν ολοκληρωτικά οι στρατιωτικές – βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαιώνουν και τα σφοδρά πλήγματα και τις μεγάλες ζημιές.
Ένας από τους στόχους ήταν το τοπικό εργοστάσιο αεροσκαφών, το οποίο αναβαθμίστηκε για την παραγωγή πυραύλων cruise πριν από μερικά χρόνια.
Αποθήκες με στρατιωτικό εξοπλισμό καταστράφηκαν επίσης στην περιοχή του αεροδρομίου Kharkiv-Severny.
Οι περιοχές ανάπτυξης στρατιωτικού ουκρανικού προσωπικού και εξοπλισμού στα ανατολικά της περιοχής του Kharkiv δέχθηκαν επίσης επίθεση.

Στο στόχαστρο και το Kupyansk


Επιθέσεις όμως σημειώθηκαν και στο Kupynask.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία, με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας, Rustem Umerov επισκέφθηκαν την περιοχή και είχαν συνάντηση με τους διοικητές των ουκρανικών δυνάμεων.
Παρά τις προσπάθειες του διοικητή των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων να διαβεβαιώσει τον πληθυσμό ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει «κανένα πρόβλημα» κοντά στο Kupyansk, η στρατιωτική ηγεσία δεν έκρυψε την ανησυχία της για την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή.
Οι αναφορές από το μέτωπο επιβεβαιώνουν ότι οι ουκρανικές μονάδες αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε αυτόν τον τομέα, κυρίως λόγω της έλλειψης εκπαιδευμένων εφέδρων.
Η ουκρανική διοίκηση αναγκάζεται να αναπτύξει στρατηγικές εφεδρείες για την ενίσχυση της άμυνας σε άλλα μέτωπα, όπου οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους.

Τελευταία γραμμή άμυνας των Ουκρανών στο Kharkiv - Οι Ρώσοι ανοίγουν νέο μέτωπο


Η επίσκεψη της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας στο Kupyansk σηματοδοτεί την αυξανόμενη σημασία αυτής της περιοχής, όπου, όπως φαίνεται, καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει πραγματοποιήσει επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας τους τελευταίους μήνες.
Παρά τις συνεχείς τοπικές επιθέσεις του ρωσικού στρατού, οι Ουκρανοί προσπαθούν να κρατήσουν θέσεις και να αποτρέψουν μια σημαντική ήττα της άμυνάς τους.
Η εικόνα για μία πιθανή ουκρανική επιχείρηση δεν επιβεβαιώνεται.
Συμβαίνει μάλλον το ακριβώς αντίθετο.
Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο μέτωπο - στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας.
Πρόκειται για την έναρξη μίας μεγάλης επίθεσης των Ρώσων στην περιοχή του Kharkiv με εντατικά χτυπήματα, μεταξύ άλλων σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης