Τελευταία Νέα
Διεθνή

«To Εκουαδόρ βρίσκεται σε πόλεμο με τους τρομοκράτες», διαμηνύει ο πρόεδρος Noboa

«To Εκουαδόρ βρίσκεται σε πόλεμο με τους τρομοκράτες», διαμηνύει ο πρόεδρος Noboa
Τα στρατεύματα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει 329 μέλη εγκληματικών ομάδων
Σχετικά Άρθρα
Το Εκουαδόρ στέκεται απέναντι στην τρομοκρατία και βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου κατά των τρομοκρατικών συμμοριών, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ισημερινού Daniel Noboa.
"Στην πραγματικότητα, ναι. Είμαστε μάρτυρες μιας εσωτερικής ένοπλης σύγκρουσης. Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη στο εσωτερικό της χώρας, αγωνιζόμαστε κατά των τρομοκρατών. Όταν πρόκειται για τρομοκράτες και βρισκόμαστε σε πόλεμο [μαζί τους], εφαρμόζονται άλλοι νόμοι για την καταπολέμησή τους", δήλωσε ο Noboa, απαντώντας σε ερώτηση παρουσιαστή του Canela Radio σχετικά με το αν η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου της νοτιοαμερικανικής χώρας θα συνεχίσουν να πολεμούν την τρομοκρατία και σύντομα "θα φέρουν την ειρήνη και την ηρεμία στις οικογένειες του Ισημερινού".

Εκατοντάδες συλλήψεις

Τα στρατεύματα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει 329 μέλη εγκληματικών ομάδων και έχουν εξοντώσει πέντε μέλη συμμοριών από το ξέσπασμα των ένοπλων ταραχών στη χώρα, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση.
Στις 9 Ιανουαρίου, ο Noboa υπέγραψε διάταγμα με το οποίο κηρύχθηκε "εσωτερική ένοπλη σύρραξη" στον Ισημερινό και διέταξε την εξουδετέρωση 22 εγκληματικών ομάδων, αφού τρομοκράτες πήραν ομήρους υπαλλήλους της τηλεόρασης TC Television σε ζωντανή μετάδοση, αφού εισέβαλαν στο τηλεοπτικό στούντιο του καναλιού στην παραλιακή πόλη Γκουαγιακίλ.
Αργότερα, η αστυνομία συνέλαβε 13 άτομα και όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης