Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ενεργειακό deal στις ΗΠΑ: Εξαγορά της Southwestern Energy από τη Chesapeake έναντι 7,4 δισ. δολαρίων

Νέο ενεργειακό deal στις ΗΠΑ: Εξαγορά της Southwestern Energy από τη Chesapeake έναντι 7,4 δισ. δολαρίων
Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το β' τρίμηνο του 2024
Σχετικά Άρθρα
Στην εξαγορά της Southwestern Energy προχωρά η Chesapeake Energy, σε μια συναλλαγή που θα περιλαμβάνει όλες τις μετοχές και θα αποτιμάται στα 7,4 δισ. δολάρια.
Πρόκειται για ακόμα mega ενεργειακό deal στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς 60 δισ. δολαρίων της Exxon Mobil για την Pioneer Natural Resources και της συμφωνίας 53 δισ. δολαρίων της Chevron για την Hess, καθώς οι εταιρείες αναζητούν προσοδοφόρες εκτάσεις για να ανακατασκευάσουν τα εξαντλούμενα περιουσιακά στοιχεία.
Η Chesapeake προσέφερε 6,69 δολάρια ανά μετοχή της Southwestern που κατέχει, αντιπροσωπεύοντας discount περίπου 3% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.
Οι μετοχές της Southwestern υποχώρησαν κατά 4,5% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.
Οι τιμές του αμερικανικού φυσικού αερίου αναμένεται να σημειώσουν άνοδο από το άλμα των εξαγωγών, ανέφεραν οι αναλυτές μετά από ένα ζοφερό 2023 λόγω της παραγωγής ρεκόρ, των άφθονων αποθεμάτων και του ήπιου χειμώνα. Τα κέρδη δέχθηκαν επίσης πλήγμα, καθώς οι τιμές έπεσαν κατά 40% το 2023 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το β' τρίμηνο του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης