Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ στη Σερβία: Ηγέτης της αντιπολίτευσης καταγγέλλει ότι έμεινε παράλυτος από επίθεση μυστικών υπηρεσιών

Θρίλερ στη Σερβία: Ηγέτης της αντιπολίτευσης καταγγέλλει ότι έμεινε παράλυτος από επίθεση μυστικών υπηρεσιών
Η οικογένεια πιστεύει ότι ο Sandulović , ηγέτης του Σερβικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και τακτικός επικριτής του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), μπορεί επίσης να έχει "δηλητηριαστεί"
Σχετικά Άρθρα
Η οικογένεια ηγέτη της σερβικής αντιπολίτευσης, ο οποίος φέρεται να ξυλοκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της κράτησής του από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, δηλώνει ότι έχει μείνει εν μέρει παράλυτος από την επίθεση, σύμφωνα με τον Guardian.
Σε μια επίθεση που έχει τροφοδοτήσει τους φόβους για το μέλλον της δημοκρατίας στη χώρα, η οικογένεια του Nikola Sandulović λέει ότι τον πήραν από το σπίτι του στις 3 Ιανουαρίου, αφού ζήτησε συγγνώμη για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Σέρβοι κατά των Αλβανών κατά τη διάρκεια του πολέμου ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου το 1998 και το 1999.
Την Τετάρτη, μετά την πρώτη οικογενειακή επίσκεψη που επιτράπηκε εδώ και πέντε ημέρες, η κόρη του Sandulović, Karla, ζήτησε να μεταφερθεί ο πατέρας της σε πολιτικό νοσοκομείο από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Βελιγράδι στις οποίες κρατείται.
"Επικοινωνεί, αλλά είναι εντελώς παράλυτος στη δεξιά πλευρά- σε αναπηρικό καροτσάκι και σε πολύ πολύ κακή κατάσταση υγείας", ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε μέσω του Michael Polak, δικηγόρου στο Ηνωμένο Βασίλειο και διευθυντή της οργάνωσης Justice Abroad, που εκπροσωπεί τον πολιτικό.

Δηλητηριάστηκε ο Sandulović;

Η οικογένεια πιστεύει ότι ο Sandulović , ηγέτης του Σερβικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και τακτικός επικριτής του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), μπορεί επίσης να έχει "δηλητηριαστεί", πρόσθεσε.
Οι δικηγόροι δήλωσαν ότι δεν μπορούν να επαληθεύσουν τίποτα σχετικά με την υγεία του Sandulović ή την επίθεση μέχρι να τον μεταφέρουν σε μια πολιτική εγκατάσταση με πλήρη πρόσβαση σε γιατρούς και δικηγόρους.
Ο Polak έχει καταθέσει επείγουσα υπόθεση στην Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του ΟΗΕ ζητώντας επίσημα μια τέτοια κίνηση.
Έχει πει ότι ο Sandulović "συνελήφθη από τη σερβική υπηρεσία πληροφοριών και στη συνέχεια κρατήθηκε αυθαίρετα και βασανίστηκε".
Η σερβική κυβέρνηση έχει κληθεί να σχολιάσει την υπόθεση.
Ο Sandulović επικρίθηκε έντονα στα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετά την αναδημοσίευση ενός βίντεο από το 2023 στο οποίο επισκέφθηκε τον τάφο του Adem Jashari, ιδρυτή του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος σκοτώθηκε από τη σερβική αστυνομία το 1998 μαζί με 57 μέλη της οικογένειάς του κατά τη διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης