Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φοβούνται επίθεση Hezbollah στις ΗΠΑ - Νο1 στόχος οι Αμερικάνοι στη Μέση Ανατολή

Φοβούνται επίθεση Hezbollah στις ΗΠΑ - Νο1 στόχος οι Αμερικάνοι στη Μέση Ανατολή
Αμερικάνοι στρατιώτες ή διπλωμάτες στη Μέση Ανατολή αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο λένε Αμερικάνοι αξιωματούχοι
Για τον κίνδυνο ενός επικείμενου «χτυπήματος» της Hezbollah ακόμα και στο έδαφος των ΗΠΑ προειδοποιούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες ωστόσο τονίζουν ότι ο βασικός κίνδυνος είναι να γίνει επίθεση κατά Αμερικάνων είτε στρατιωτών είτε διπλωματών στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, Αμερικάνοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η Hezbollah πιθανότατα θα στόχευε πρώτα να χτυπήσει Αμερικάνους στη Μέση Ανατολή με τις πληροφορίες να συγκλίνουν ότι στόχος θα μπορούσαν να είναι είτε τα αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή είτε το διπλωματικό προσωπικό.
«Η πιθανότητα επίθεσης στο αμερικανικό έδαφος αυξάνεται καθώς οι εντάσεις στην περιοχή κλιμακώνονται» αναφέρουν οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι, οι οποίοι τονίζουν ότι η Hezbollah έχει την ικανότητα να τοποθετεί ανθρώπους σε διάφορα μέρη για να επιφέρουν ένα πλήγμα.
«Είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί» ανέφερε στο Politico Αμερικάνος αξιωματούχος.
Οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι δεν έκαναν καμία αναφορά στο τι είδους επιθέσεις θα μπορούσε να πραγματοποιήσει η Hezbollah, αν και επισημαίνουν πως οι δυνατότητες της είναι πολύ μεγαλύτερες και ισχυρότερες από αυτές άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, καθώς μεταξύ άλλων διαθέτει και ένα ευρύ δίκτυο που δεν περιορίζεται μόνο στη Μέση Ανατολή.
Προφανώς μια επίθεση κατά αμερικανικών στόχων θα αποτελούσε ένα τεράστιο πλήγμα για τη διακυβέρνηση του Joe Biden, ο οποίος από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μη γενίκευση του πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης