Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκατοντάδες υπαλλήλους απολύει η Google - Στο στόχαστρο η Fitbit

Εκατοντάδες υπαλλήλους απολύει η Google - Στο στόχαστρο η Fitbit
Η Google αγόρασε την εταιρεία παρακολούθησης υγείας και φυσικής κατάστασης Fitbit για 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021
Στην απόλυση εκατοντάδων υπαλλήλων προχωρά η Google της Alphabet, σε πολλές ομάδες, με τους συνιδρυτές της Fitbit James Park και Eric Friedman να αποχωρούν επίσης από την εταιρεία, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας συνεχίζει να μειώνει το κόστος.
Η Google δήλωσε ότι θα απολύσει εκατοντάδες άτομα στη μονάδα Voice Assistant, ενώ μερικές εκατοντάδες ρόλοι καταργούνται στην ομάδα υλικού που είναι υπεύθυνη για τις Pixel, Nest και Fitbit, ενώ η πλειοψηφία των ανθρώπων στην ομάδα επαυξημένης πραγματικότητας (AR) απολύεται.
Εκατοντάδες ρόλοι στην κεντρική ομάδα μηχανικής του γίγαντα της αναζήτησης επηρεάζονται επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ανταγωνισμός για την Fitbit

Η Google αγόρασε την εταιρεία παρακολούθησης υγείας και φυσικής κατάστασης Fitbit για 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, αλλά συνέχισε να κυκλοφορεί νέες εκδόσεις του ρολογιού Pixel Watch, ένα προϊόν που ανταγωνίζεται ορισμένες συσκευές της Fitbit, αλλά και το ρολόι της Apple.
"Καθ' όλη τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2023, ορισμένες ομάδες μας έκαναν αλλαγές για να γίνουν πιο αποτελεσματικές και να εργαστούν καλύτερα, καθώς και για να ευθυγραμμίσουν τους πόρους τους με τις μεγαλύτερες προϊοντικές τους προτεραιότητες.
Ορισμένες ομάδες συνεχίζουν να πραγματοποιούν τέτοιου είδους οργανωτικές αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν ορισμένες καταργήσεις ρόλων σε παγκόσμιο επίπεδο", δήλωσε εκπρόσωπος της Google στο Reuters σε δήλωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης