Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι θα συμβεί μετά την Ουκρανία; - Το σχέδιο ΗΠΑ για όπλα σε 6 κράτη – Πρώτο μέτωπο στην Φινλανδία

Τι θα συμβεί μετά την Ουκρανία; - Το σχέδιο ΗΠΑ για όπλα σε 6 κράτη – Πρώτο μέτωπο στην Φινλανδία
Αμερικανικά τανκ Abrams Μ1Α1 και μαχητικά F-35 στην Φινλανδία προβλέπει… το πολεμικό σενάριο
Τη στιγμή που ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton καλεί την ΕΕ να δημιουργήσει ένα κοινό αμυντικό ταμείο ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να προετοιμαστεί για το σενάριο μιας εισβολής από τη Ρωσία, οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν επεξεργαστεί ένα σχέδιο για το τι θα συμβεί, εάν ο ρωσικός στρατός επικρατήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία.
Σύμφωνα με ανάλυση της Sarah White, αναλύτριας στο αμερικανικό ερευνητικό κέντρο Lexington Institute, που δημοσιεύεται στο portal Real Clear Defense, μια από τις πρώτες κινήσεις που θα κάνουν οι Αμερικάνοι είναι να εξοπλίσουν την Φινλανδία, η οποία πρόσφατα έγινε μέλος του ΝΑΤΟ.
Βάσει της ανάλυσης αυτής, εάν η Ρωσία επικρατήσει στην Ουκρανία, τότε η Ουάσινγκτον θα αποφασίσει να εξοπλίσει με βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό τα έξι κράτη που συγκροτούν την «ανατολική πτέρυγα» του ΝΑΤΟ, δηλαδή την Πολωνία, την Φινλανδία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία και τη Ρουμανία.

Το πρώτο μέτωπο

Όπως αναφέρεται, η Φινλανδία λόγω του μήκους των 1.300 και πλέον χιλιομέτρων συνοριακής γραμμής που μοιράζεται με τη Ρωσία, εκτιμάται πως θα είναι η πρώτη υποψήφια για την προμήθεια νέων αμερικανικών όπλων.
Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για τα αμερικανικά τανκ M1A1 ενώ η Φινλανδία πρόκειται να παραλάβει σύντομα 64 μαχητικά αεροσκάφη F-35.
Υπενθυμίζεται πως η Φινλανδία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2022 και αποτέλεσε το 31ο μέλος της Συμμαχίας.
Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι οι ΗΠΑ θα θελήσουν να συνδράμουν τους Ευρωπαίους και δεν θα επιλέξουν να μείνουν αμέτοχοι, όπως τουλάχιστον ανησυχεί ο Breton ότι θα συμβεί εάν επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, o Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης