Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μείον ένας αντίπαλος για τον Trump - Ο Christie αποχώρησε από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Μείον ένας αντίπαλος για τον Trump - Ο Christie αποχώρησε από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών
Η αποχώρηση του Christie αφήνει το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών με λίγες επιλογές
Σχετικά Άρθρα
Την αποχώρηση του από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ανακοίνωσε ο Chris Christie. Πρόκειται για το πιο επιθετικό επικριτή του Donald Trump, ο οποίος παραμένει φαβορί στις εσωκομματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
«Αναστέλλω την εκστρατεία μου για την προεδρία των ΗΠΑ», είπε σε υποστηρικτές του στην πολιτεία New Hampshire.
Ο πρώην κυβερνήτης του New Jersey, 61 ετών, ήταν άλλοτε υποστηρικτής του Donald Trump, όμως στην τρέχουσα εκστρατεία καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον του μεγιστάνα, χαρακτηρίζοντάς τον εγωκεντρικό και ανέντιμο.

Το σχόλιο για Haley και de Santis που... έκαψε τον Christie

Η αποχώρηση του Christie αφήνει το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών με λίγες επιλογές: οι υποψήφιοι δεν έχουν να πουν κάτι για την προεδρία Trump, ελπίζοντας είτε στους υποστηρικτές του πρώην προέδρου, είτε στην υποστήριξη του ιδίου σε περίπτωση που αυτός αναγκαστεί να αποχωρήσει από την κούρσα λόγω των δικαστικών του περιπετειών.
Αλλά, «όποιος είμαι απρόθυμος να πει ότι ο Trump είναι ακατάλληλος για να είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι και ο ίδιος ακατάλληλος να είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Christie, o οποίος ωστόσο είχε κι από ένα… σχόλιο και για τους άλλους υποψήφιους.
«Αυτή (η Nikki Haley) θα ξεπαστρευτεί, εσύ και εγώ το ξέρουμε. Δεν κάνει για αυτό», ακούστηκε να λέει. Ενώ για τον Ron DeSantis είπε ότι «με πήρε τηλέφωνο τρομοκρατημένος…».

Σαφές προβάδισμα για τον Trump

Ο Donald Trump διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ μόλις λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και ξεκινήσει η διαδικασία ανά πολιτεία, καταδεικνύει τελευταία δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.
Ειδικότερα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο προτιμώμενος υποψήφιος για το 49% των Ρεπουμπλικανών. Η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας, Nikki Haley, κερδίζει τη στήριξη του 12% των Ρεπουμπλικανών και ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, του 11%.
Ο επιχειρηματίας, Vivek Ramaswamy, εξασφαλίζει τη στήριξη του 4% των Ρεπουμπλικανών, ενώ κανείς άλλος υποψήφιος δεν λαμβάνει ποσοστό άνω του 2%, βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης. Ένα ποσοστό 18% των ερωτηθέντων λέει πως δεν γνωρίζει ποιον υποψήφιο θα επιλέξει.
Η δημοσκόπηση με τη συμμετοχή 1.941 αυτοαποκαλούμενων Ρεπουμπλικανών διεξήχθη σε ολόκληρη τη χώρα, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν προβλέπει απαραίτητα ποιος θα επικρατήσει στις προκριματικές εκλογές την προσεχή Δευτέρα (15/1/2024) στην Άιοβα, την πρώτη από τις πολιτείες που θα αποφασίσουν για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, σε μια εκλογική διαδικασία η οποία θα καθορίσει ποιος θα επιχειρήσει να ανατρέψει τον Δημοκρατικό πρόεδρο, Joe Biden, στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Τα ευρύτερα χαρακτηριστικά της κούρσας έχουν ελάχιστα αλλάξει από το καλοκαίρι, ακόμα κι αν οι νομικές προκλήσεις για τον Donald Trump έχουν αυξηθεί και οι αντίπαλοί του διεξάγουν εδώ και μήνες προεκλογικό αγώνα.
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις των Reuters/Ipsos, που διεξήχθησαν από τον Αύγουστο, έχουν καταδείξει ότι ο Trump εξασφαλίζει τη στήριξη περίπου του 50% του εκλογικού σώματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Στο μεταξύ, οι αντίπαλοί του έχουν αποτύχει να καταγράψουν πρόοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης