Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brian Berletik (Πεζοναύτες ΗΠΑ): Το σχέδιο του Zelensky για την Κριμαία έχει στόχο την κινητοποίηση… πολλοί θα πεθάνουν

Brian Berletik (Πεζοναύτες ΗΠΑ): Το σχέδιο του Zelensky για την Κριμαία έχει στόχο την κινητοποίηση… πολλοί θα πεθάνουν
Οι επιχειρήσεις κατά της Κριμαίας γίνονται για να μπορέσει η Ουκρανία να δικαιολογήσει τη συνέχιση της κινητοποίησης
Ο Zelensky χρειάζεται την ιδέα μιας επιχείρησης κατά της Κριμαίας για να δικαιολογήσει τη μεγάλη κινητοποίηση των Ουκρανών και να πείσει τους δυτικούς συμμάχους για την ανάγκη υποστήριξης του Κιέβου, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πεζοναυτών των ΗΠΑ Brian Berletik σε άρθρο του για το περιοδικό New Eastern Outlook.
«Οι επιχειρήσεις κατά της Κριμαίας γίνονται για να μπορέσει η Ουκρανία να δικαιολογήσει τη συνέχιση της κινητοποίησης που θα οδηγήσει στον θάνατο πολλούς Ουκρανούς», πιστεύει ο ειδικός.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι και ο Brian Berletik
Σύμφωνα με τον Brian Berletik, τα χτυπήματα στη χερσόνησο θα βοηθήσουν επίσης τον Zelensky να κερδίσει την εύνοια των δυτικών χορηγών.
Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο στόχος της απομόνωσης της Κριμαίας «είναι ανέφικτος στο άμεσο μέλλον», σημείωσε ο πρώην πεζοναύτης.
Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Ουκρανία δεν μπόρεσε να απενεργοποιήσει κανένα από τα λιμάνια της Κριμαίας, παρά τις συνεχείς επιθέσεις από πυραύλους και drones.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καν την τεχνική δυνατότητα για πιο μαζικά πλήγματα λόγω έλλειψης αεροσκαφών και πυραύλων.
Επιπλέον, η Δύση δεν θα μπορέσει να αναπληρώσει γρήγορα την κατανάλωση πυραύλων υψηλής ακρίβειας από τους Ουκρανούς, είναι βέβαιος ο Brian Berletik.
«Επομένως, η στρατηγική του Zelensky δεν είναι ξεκάθαρα να απομονώσει την Κριμαία, αλλά να πείσει τον πληθυσμό της Ουκρανίας και την παγκόσμια κοινότητα τι θα μπορούσε να συμβεί», κατέληξε ο Berletik.
Νωρίτερα, το βρετανικό περιοδικό Economist δημοσίευσε συνέντευξη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky ο οποίος τόνισε ότι η απομόνωση της Κριμαίας θα γίνει το κύριο καθήκον των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης