Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky - Ουκρανία: Αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει μόνο όταν «τελειώσουμε» τον Putin

Zelensky - Ουκρανία: Αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει μόνο όταν «τελειώσουμε» τον Putin
Ο Ουκρανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι οι βλέψεις της Ρωσίας δεν σταματούν στο Κίεβο
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε την Τετάρτη (10/1) ότι ο Ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin δεν θα τερματίσει τον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ των χωρών τους έως ότου «τον τερματίσουμε».
«Αν δεν το αντέξουμε αυτό [...] πρόσφατα ακούσαμε για τη Φινλανδία, για την ανεξαρτησία του Ουζμπεκιστάν κ.λπ. Αυτός (o Putin) δεν θα τα τελειώσει όλα μέχρι να τον τελειώσουμε όλοι μαζί», δήλωσε ο Zelensky σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Λιθουανίας Gitanas Nauseda στην πρωτεύουσα Βίλνιους.
Υποστηρίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα είναι ικανοποιημένος μέχρι να «καταστρέψει την Ουκρανία», ο Zelensky υπογράμμισε ότι δεν ξέρει ποιος άλλος ακόμα θα κινδύνευε αν «πέσει το Κίεβο».
«Είναι ευχάριστο να το ακούς; Πιθανώς όχι. Γιατί αυτή είναι μια πρόκληση και ο πόλεμος είναι μια τρομερή τραγωδία χωρίς τίποτα θετικό», σχολίασε, υποδεικνύοντας τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Εσθονία και τη Μολδαβία ως τους επόμενους «στόχους» της Ρωσίας.
Επιπρόσθετα, ο Zelensky διαβεβαίωσε ότι η Ουκρανία δεν βρίσκεται υπό πίεση από τους εταίρους της ώστε να σταματήσει τις αμυντικές της επιχειρήσεις.
«"Υπάρχουν διαφορετικές φωνές. Άκουσα, διάβασα και ξέρω στα μέσα ενημέρωσης. Υπάρχουν διαφορετικές φωνές και υπάρχουν διαφορετικές συζητήσεις. Νομίζω ότι οι εταίροι δεν είναι ακόμη επίσημα έτοιμοι να μας δώσουν τα αντίστοιχα σήματα. Τουλάχιστον, δεν τους άκουσα προσωπικά» τόνισε σχετικά.
Από την πλευρά του, ο Λιθουανός ομόλογός του Nauseda επεσήμανε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία με όλα τα μέσα --στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά.
«Στο Κρατικό Συμβούλιο Άμυνας, εγκρίναμε ένα πακέτο 200 εκατομμυρίων ευρώ μακροπρόθεσμης στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία», εξήγησε.
«Θα στείλουμε πυρομαχικά, γεννήτριες και συστήματα πυροδότησης στην Ουκρανία τον Ιανουάριο και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M577 τον Φεβρουάριο. Θα εκπαιδεύσουμε επίσης Ουκρανούς στρατιώτες», πρόσθεσε ο Nauseda.
Ο Ουκρανός ηγέτης έφτασε στη Λιθουανία σε μια απροειδοποίητη περιφερειακή επίσκεψη νωρίτερα την ίδια ημέρα και αναμένεται να ταξιδέψει, επίσης, στην Εσθονία και τη Λετονία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης