Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σλοβακία αρνείται να υπογράψει κείμενο καταδίκης της «μεταφοράς όπλων από τη Β. Κορέα στη Ρωσία»

Η Σλοβακία αρνείται να υπογράψει κείμενο καταδίκης της «μεταφοράς όπλων από τη Β. Κορέα στη Ρωσία»
Η Σλοβακία και η Ουγγαρία ήταν τα μόνα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν υπέγραψαν δήλωση υπουργών Εξωτερικών πολλών δυτικών χωρών
Η Σλοβακία δεν έχει υπογράψει τη δήλωση που υποστηρίζεται από σχεδόν 50 δυτικές χώρες που καταδικάζουν την υποτιθέμενη μεταφορά όπλων από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας Juraj Blanar, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASR.
«Είμαστε σταθερά στο πλευρό της συμμόρφωσης με το διεθνές δίκαιο και τις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά δεν πρόκειται να υπογράψουμε τη δήλωση μόνο και μόνο επειδή κάποιος μας πλησιάζει και λέει ότι το πιστεύουν αλλά δεν δίνουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν», σημείωσε ο Blanar.
«Αρνούμαστε να προσυπογράψουμε ένα κείμενο, όταν δεν έχουμε σχετικά στοιχεία», πρόσθεσε.
Η Σλοβακία και η Ουγγαρία ήταν τα μόνα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν υπέγραψαν δήλωση υπουργών Εξωτερικών πολλών δυτικών χωρών σχετικά με την υποτιθέμενη μεταφορά όπλων από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία.
Η φιλελεύθερη κοινοβουλευτική αντιπολίτευση της Σλοβακίας, αντιδρώντας στη δήλωση του Blanar, σκοπεύει να ζητήσει μια έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Εθνικού Συμβουλίου (Κοινοβουλίου) της δημοκρατίας, ανέφερε το TASR.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης