Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία

Γερμανία: Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πιστεύει ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει πότε θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες» διαμηνύει το Βερολίνο
Η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει μόνη της πότε θα ξεκινήσει συνομιλίες με τη Ρωσία, αλλά η Γερμανία δεν βλέπει καμία ένδειξη ότι είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Hebestreit.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πιστεύει ότι εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει πότε θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες», είπε.
«Αν κρίνουμε από τις συνομιλίες μας με την ουκρανική πλευρά, δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε τέτοια ετοιμότητα σε αυτό το σημείο.
Όταν το δούμε, θα το σχολιάσουμε», πρόσθεσε.
Οι πρώτες ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης διεξήχθησαν στις αρχές Μαρτίου 2022 στη Λευκορωσία, αλλά δεν απέδωσαν κανένα αποτέλεσμα.
Ένας άλλος γύρος συνομιλιών διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαρτίου 2022, όταν η Μόσχα έλαβε ένα έγγραφο από το Κίεβο σχετικά με τους όρους για μια πιθανή συμφωνία.
Περιλάμβανε τις υποχρεώσεις της Ουκρανίας να τηρεί ένα ουδέτερο καθεστώς, εκτός στρατιωτικών συμμαχιών και να μην αναπτύσσει ξένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών, στο έδαφός της.
Μετά από αυτό, η Ρωσία απέσυρε τα στρατεύματά της στις περιοχές του Κιέβου και του Chernigov αλλά, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, το Κίεβο αποχώρησε από τις συμφωνίες και οι συνομιλίες πάγωσαν.
Τον Οκτώβριο του 2022, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επέβαλε ψήφισμα στο Ουκρανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας που απαγορεύει κάθε διαπραγμάτευση με τον Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης