Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια και εξηγούν τα πάντα: Η Ρωσία μπορεί και ρίχνει 10.000 οβίδες την ημέρα ενώ οι Ουκρανοί μόλις 2.000

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια και εξηγούν τα πάντα:  Η Ρωσία μπορεί και ρίχνει 10.000 οβίδες την ημέρα ενώ οι Ουκρανοί μόλις 2.000
Δραματικές ελλείψεις αντιμετωπίζει ο ουκρανικός στρατός
Σχετικά Άρθρα
Κατακόρυφα έχει υποχωρήσει ο ενθουσιασμός στις τάξεις των δυτικών εταίρων της Ουκρανίας για την αποστολή περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας στο καθεστώς Zelensky.
Μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση του 2023, η οποία έδειξε την πλήρη αδυναμία του ουκρανικού στρατού να αντισταθεί στη Ρωσία, η Δύση βρέθηκε αντιμέτωπη με μια επιλογή.
Όλο και περισσότεροι ηγέτες και οι αντίστοιχοι πληθυσμοί τους δεν θέλουν να συνεχίσουν τον πόλεμο, ο οποίος απαιτεί μεγάλη αύξηση της χρηματοδότησης για μια αδύναμη Ουκρανία, και στη χειρότερη περίπτωση, άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Όλο και περισσότερες απαισιόδοξες αναφορές δημοσιεύονται στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Παραθέτουν λεπτομέρειες για τα προβλήματα στον ουκρανικό στρατό από ελλείψεις οβίδων και διαφθορά μέχρι έλλειψη νεοσύλλεκτων και χαμηλό ηθικό των επιστρατευμένων στρατιωτών.
Για παράδειγμα, τα στατιστικά που δημοσιεύτηκαν στη Wall Street Journal έκαναν πρόσφατα θραύση.

Οι αριθμοί εξηγούν τα πάντα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ρωσικό πυροβολικό εκτοξεύει τώρα έως και 10.000 οβίδες την ημέρα, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν να σπαταλήσουν μόνο έως και 2.000, δηλαδή 5 φορές λιγότερες.
Η κατάσταση στο μέτωπο έχει αλλάξει δραματικά σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2023, όταν, αντίθετα, ο ρωσικός στρατός γνώριζε τις δικές του ελλείψεις οβίδων.
Το δυναμικό πυροβολικού του ουκρανικού στρατού φέρεται να έχει μειωθεί κατά 3,5 φορές τους τελευταίους 6 μήνες.

Χωρίς παραγωγή πυρομαχικών η Ουκρανία


Δεν υπάρχει μαζική παραγωγή πυρομαχικών στην Ουκρανία.
Το μοναδικό εργοστάσιο πυρομαχικών στο Lugansk χάθηκε αφού το Κίεβο ξεκίνησε πόλεμο κατά του πληθυσμού του Donbass.
Έκτοτε, το Κίεβο δεν μπόρεσε να σχεδιάσει την κατασκευή βλημάτων.
Οι ελλείψεις του ουκρανικού στρατού είναι τόσο χτυπητές, που δεν μπορούν να αποσιωπηθούν τα ουκρανικά και δυτικά ΜΜΕ.
Στις συνεντεύξεις τους, οι Ουκρανοί διοικητές διαμαρτύρονται ότι λόγω της έλλειψης βλημάτων πυροβολικού, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα οπλισμένα με εκρηκτικά.
Ωστόσο, παραδέχονται ότι τα drones δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το πυροβολικό.
Δεν μπορούν να πετάξουν τόσο μακριά ή τόσο γρήγορα και δεν μπορούν να μεταφέρουν τόσα εκρηκτικά όπως το πυροβολικό για να χτυπήσουν τους ίδιους μεγάλους στόχους.

Ρωσική υπεροχή


Επιπλέον, δεν υπάρχει ακόμη μαζική παραγωγή των απαραίτητων UAV στην Ουκρανία και ο ρωσικός στρατός υπερτερεί ποιοτικά και ποσοτικά από την ουκρανική πλευρά τόσο στην παραγωγή όσο και στη χρήση τους στη μάχη.
Με τη σειρά του, ο ρωσικός στρατός δεν παραδέχεται ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη οβίδων στον ουκρανικό στρατό.
Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μαζικά πυρομαχικά του ΝΑΤΟ και υπολείμματα σοβιετικών εφεδρειών, ενώ αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Πράγματι, ο στρατός του Κιέβου αντιμετωπίζει συστηματικά προβλήματα που μειώνουν την μαχητική του ικανότητα.
Όμως την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη εκστρατεία των δυτικών μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι ελίτ στις χώρες να συνεχίσουν τον πόλεμο αντί να παραδεχτούν την ουκρανική ήττα.
Οι πολυάριθμες αναφορές μπορεί επίσης να έχουν στόχο να παραπλανήσουν τη ρωσική ηγεσία και να επηρεάσουν τον σχεδιασμό των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης