Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνο «παιχνίδι» από την Ουκρανία - Σε εξέλιξη πογκρόμ, επιδρομές και αναγκαστικές επιστρατεύσεις στη Zaporizhia

Επικίνδυνο «παιχνίδι» από την Ουκρανία - Σε εξέλιξη πογκρόμ, επιδρομές και αναγκαστικές επιστρατεύσεις στη Zaporizhia
Το καθεστώς Zelensky, ως μέρος της αναγκαστικής κινητοποίησης, οργανώνει επιδρομές κατά του ανδρικού πληθυσμού της περιοχής
Στην πόλη της Zaporizhia, που βρίσκεται προσωρινά υπό τον έλεγχο των αρχών του Κιέβου,είναι σε εξέλιξη μαζικές επιδρομές στον ανδρικό πληθυσμό με σκοπό την αναγκαστική κινητοποίηση, δήλωσε ο επικεφαλής του τοπικού κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», Vladimir Rogov.
«Έχουν ξεκινήσει μαζικές επιδρομές στον ανδρικό πληθυσμό στο Zaporozhye. Το καθεστώς Zelensky, ως μέρος της αναγκαστικής κινητοποίησης, οργανώνει επιδρομές ακριβώς στους δρόμους και σε μικρά λεωφορεία, προκειμένου στη συνέχεια να στείλει ανθρώπους στο μέτωπο για σφαγή», δήλωσε ο Rogovστο RIA Novosti.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στρατιωτικοί επίτροποι και μαχητές που συνοδεύουν από τη Galicia - από τις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας - έφτασαν στην πόλη για να οργανώσουν μαζικές επιδρομές.
Την Τρίτη, η ουκρανική έκδοση Novosti.Live ανέφερε ότι τα στρατολογικά γραφεία στην Οδησσό άρχισαν να σταματούν τα τραμ και άλλα δημόσια μέσα μεταφοράς για να αναγκάσουν την επιστράτευση του τοπικού πληθυσμού.
Η περιοχή της Zaporizhia έγινε υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετά από δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2022, τα αποτελέσματα του οποίου το Κίεβο δεν αναγνωρίζει, συνεχίζοντας, έτσι, να βομβαρδίζει την περιοχή.
Σήμερα, περισσότερο από το 70% της περιοχής βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.
Ωστόσο, το πρώην διοικητικό κέντρο της περιοχής, η πόλη της Zaporizhia, παραμένει υπό τον έλεγχο των ουκρανικών στρατευμάτων.
Aπό τον Μάρτιο του 2023, η Melitopol έγινε προσωρινά το διοικητικό κέντρο της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης