Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό και τα εταιρικά αποτελέσματα - Στο +0,57% o S&P 500, ο Nasdaq +0,75%

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό και τα εταιρικά αποτελέσματα - Στο +0,57% o S&P 500, ο Nasdaq +0,75%
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Θετικά πρόσημα εμφάνισε το αμερικανικό χρηματιστήριο την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν μία ημέρα αργότερα αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση +0,45% στις 37.695 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +0,57% στις 4.783 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε αύξηση +0,75% στις 14.969μον.
1_513.JPG
Στο ταμπλό, τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων Coinbase και Marathon Digital υποχωρούσαν περισσότερο από 2% το καθένα, ακολουθώντας το bitcoin.
Η κατηφορική κίνηση στις τιμές της κρυπτοαγοράς προέκυψε μετά από μια ψευδή (;) ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό X της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, και η οποία ανέφερε πως η SEC είχε εγκρίνει τα πολυαναμενόμενα bitcoin spot ETF.

Στα μάκρο, η τελευταία έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει την Πέμπτη.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο ΔΤΚ θα αυξηθεί κατά 3,2% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο.
Οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις σχετικά με το πότε η Federal Reserve μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.
Ορισμένες από αυτές τις προσδοκίες έχουν ανατραπεί τις τελευταίες ημέρες, αν και οι πιθανότητες, σύμφωνα με το εργαλείο CME Group FedWatch, κυμαίνονται γύρω στο 64%.
«Είναι σχεδόν σαν να τελειώσαμε τη χρονιά με το pivot party της Fed και αυτή τη στιγμή βιώνουμε ένα hangover» δήλωσε η Emily Roland, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στο John Hancock Investment Management.

Στα επιχειρηματικά, την Παρασκευή αναμένονται τα αποτελέσματα σημαντικών εταιρειών όπως η JPMorgan Chase και η Bank of America, μαζί με τη UnitedHealth Group και την Delta Air Lines.

Αναμονή στις ευρωπαϊκές αγορές

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει των κρίσιμων στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, τα οποία θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της Fed.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε οριακές μεταβολές στις 16.689 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,42% στις 7.651 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.426 με απώλειες 0,01%, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB κατέγραψε οριακή άνοδο 0,14% στις 30.450 μονάδες.
δσ_7.JPG
Οι μετοχές των πρώτων υλών υποχώρησαν 0,5% και ηγήθηκαν της πτώσης, ακολουθώντας τις αδύναμες τιμές των βασικών μετάλλων και των πολύτιμων μετάλλων, καθώς οι επενδυτές επέδειξαν επιφυλακτικότητα εν όψει πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που αναμένεται την Πέμπτη.
Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές της ιταλικής Davide Campari υποχώρησαν κατά 5,4%, καθώς ο όμιλος αλκοολούχων ποτών ολοκλήρωσε ιδιωτική τοποθέτηση μετοχών και ομολόγων ύψους 1,2 δισ. ευρώ (1,3 δισ. δολάρια) για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς του γαλλικού οίκου κονιάκ Courvoisier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης