Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ναύαρχος Evmenov: Οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν τη Ρωσία με 7.000 πυραύλους κρουζ Tomahawk

Ναύαρχος Evmenov: Οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν τη Ρωσία με 7.000 πυραύλους κρουζ Tomahawk
Ο ναύαρχος τόνισε την ανάγκη να υπάρχει ένα σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό ικανό να αποκρούσει τις απειλές
Ο Αρχηγός του Ρωσικού Στόλου, Ναύαρχος Evmenov, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda, επεσήμανε τις απειλές για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας από αμερικανικά πλοία εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Tomahawk.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα πλοία είναι ικανά να πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού εδάφους, κάτι που απαιτεί από τη Ρωσία να έχει ένα σύγχρονο ναυτικό, ικανό να αποκρούσει τις απειλές.
Επιπλέον ο ναύαρχος Evmenov έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στη συνεχή περιπολία των αμερικανικών πλοίων στη θάλασσα εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Tomahawk.
Αυτοί οι πύραυλοι μπορούν να επιφέρουν μαζική επίθεση σε στόχους στο μεγαλύτερο μέρος της Ρωσίας.
Ο Evmenov αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία ισχυρών ομάδων ξένων ναυτικών στον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό ωκεανό, καθώς και στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Εξέφρασε την ανησυχία του για τα σχέδια άλλων χωρών που στοχεύουν στην παραβίαση των συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αρκτική, ιδίως μέσω της αναθεώρησης του καθεστώτος της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής και της δυνατότητας διέλευσης πολεμικών πλοίων.
Η ενεργός ανάπτυξη ναυτικών ομάδων της ναυτικής αντιπυραυλικής άμυνας και η εξερεύνηση του Αρκτικού διαδρόμου από πυρηνικά υποβρύχια του αμερικανικού και του βρετανικού ναυτικού αποτελούν επίσης σημαντικές προκλήσεις.
Ο ναύαρχος τόνισε την ανάγκη να υπάρχει ένα σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό ικανό να αποκρούσει αυτές τις απειλές και, μαζί με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να διασφαλίσει τη στρατηγική πυρηνική και μη πυρηνική δλυναμη ώστε να μπορεί να αποτρέψει από τυχόν επίθεση, προστατεύοντας τη θέση της Ρωσίας στον κόσμο.
Όπως φαίνεται, κύριοι φορείς πυραύλων κρουζ Tomahawk είναι τα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke και τα καταδρομικά κλάσης Ticonderoga του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, τα οποία συνολικά μπορούν να μεταφέρουν περισσότερους από 7 χιλιάδες πυραύλους Tomahawk.
Η δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της στρατιωτικής απειλής από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ανάγκη ενίσχυσης του αμυντικού δυναμικού της Ρωσίας στις θαλάσσιες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης