Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Τουλάχιστον 120 επιθέσεις σε βάσεις των ΗΠΑ μέσα σε 3 μήνες

Ιράκ: Τουλάχιστον 120 επιθέσεις σε βάσεις των ΗΠΑ μέσα σε 3 μήνες
Οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία και το Ιράκ έχουν δεχτεί τουλάχιστον 120 επιθέσεις από τις 17 Οκτωβρίου του περασμένου έτους
Η περιφερειακή παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει γίνει πρωταρχικός στόχος της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ λόγω της εμπλοκής Ουάσιγκτον στη Γάζα.
Οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία και το Ιράκ έχουν δεχτεί τουλάχιστον 120 επιθέσεις από τις 17 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, δήλωσε αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος στο Al Mayadeen.
Η είδηση έρχεται μετά την αποκάλυψη στο Al Mayadeen ότι νωρίτερα σήμερα η βάση των ΗΠΑ στο πετρελαϊκό κοίτασμα αλ Ομάρ στο ανατολικό Ντέιρ ελ Ζορ στη Συρία χτυπήθηκε από 30 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από το εσωτερικό της Συρίας, επιτυγχάνοντας επιβεβαιωμένα χτυπήματα.
Η επιχείρηση ήταν απάντηση σε προηγούμενη αμερικανική επίθεση που είχε στόχο ένα φορτηγό στο πέρασμα αλ Κάιμ / αλ Μπουκάμαλ στα σύνορα με το Ιράκ.
Από την πλευρά της, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι στόχευσε την αμερικανική κατοχική βάση Ρμελάν στη Συρία χρησιμοποιώντας drones.
Η αντιστασιακή οργάνωση είχε δηλώσει από την πρώτη μέρα ότι όλη η παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή θα αντιμετωπιζόταν ως νόμιμοι στόχοι.
Επίσης, επανειλημμένα έβαλε σαν όρο για τη διακοπή των επιχειρήσεων τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.
Εν τω μεταξύ, καθώς η επιθετικότητα στη Λωρίδα συνεχίζεται, η Ισλαμική Αντίσταση κλιμακώνει τις επιχειρήσεις της, τόσο στο είδος όσο και στους στόχους.
Η Αντίσταση επανέλαβε σε όλες τις δηλώσεις της ότι «θα συνεχίσει να στοχεύει εχθρικά οχυρά», υποσχόμενη ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης