Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ισπανική Grifols μηνύει το hedge fund για την έκθεση που της κόστισε... 3 δισ. δολ. κεφαλαιοποίησης

Η ισπανική Grifols μηνύει το hedge fund για την έκθεση που της κόστισε... 3 δισ. δολ. κεφαλαιοποίησης
Η Grifols θα ζητήσει αποζημίωση στο δικαστήριο για την οικονομική ζημία και το πλήγμα στη φήμη της εταιρείας και των μετόχων της
Σχετικά Άρθρα
Η ισπανική φαρμακευτική εταιρεία Grifols θα κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του hedge fund Gotham City Research, το οποίο δημοσίευσε αρνητική έκθεση που εξαφάνισε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας με έδρα τη Βαρκελώνη την Τρίτη.
Η Grifols θα ζητήσει αποζημίωση στο δικαστήριο για την οικονομική ζημία και το πλήγμα στη φήμη της εταιρείας και των μετόχων της, καθώς και για την πρόκληση μεγάλης ανησυχίας στους πελάτες και τους επενδυτές, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

«Ψευδείς πληροφορίες»

Η Grifols, η οποία παρασκευάζει φάρμακα με ανθρώπινο πλάσμα, δήλωσε νωρίτερα ότι η έκθεση της Gotham City βασίζεται σε "ψευδείς πληροφορίες" και αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς.
Παρόλα αυτά, οι μετοχές της υποχώρησαν κατά 30% την Τρίτη, σημειώνει το Reuters.
Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι το διοικητικό της συμβούλιο υποστήριξε πλήρως τον διευθύνοντα σύμβουλο και εκτελεστικό πρόεδρο Thomas Glanzmann.
Στην έκθεσή της την Τρίτη, η Gotham City αμφισβήτησε το αναφερόμενο χρέος και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της Grifols, καθώς και τον δείκτη μόχλευσης 6,7 φορές.
Ανέφερε ότι ο δείκτης μόχλευσης είναι κοντά στις 10 με 13 φορές το EBITDA.
Η Gotham City αμφισβήτησε επίσης τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ της Grifols και της Scranton Enterprise, ενός επενδυτικού οχήματος που συνδέεται με την ιδρυτική οικογένεια της Grifols.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης