Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν είναι πια μυστικό: Ξεκινά τις... «εκκαθαρίσεις» των υπόγειων εγκαταστάσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων η Ρωσία

Δεν είναι πια μυστικό: Ξεκινά τις... «εκκαθαρίσεις» των υπόγειων εγκαταστάσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων η Ρωσία
Απαντώντας στις προσπάθειες της Ουκρανίας πάντως, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν αναγνωριστικά αεροσκάφη Tu-214R για τον εντοπισμό αυτών των εγκαταστάσεων
Και ενώ η σύγκρουση στην Ουκρανία μαίνεται σε έναν ακόμη σκληρό χειμώνα, ο ουκρανικός στρατός έχει εντείνει την κατασκευή οχυρωμένων υπόγειων εγκαταστάσεων κατά μήκος της γραμμής μάχιμης επαφής με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και σε τμήματα των συνόρων με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, αποσκοπώντας στην ενίσχυση των αμυντικών θέσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, κατασκευάζονται πολυάριθμες εγκαταστάσεις αποθηκών, που περιλαμβάνουν κυλινδρικές δεξαμενές από κυματοειδές χάλυβα θαμμένες σε βάθος 10-15 μέτρων μέχρι και πολύπλοκες οχυρώσεις από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Οι συγκεκριμένοι κόμβοι περιλαμβάνουν θέσεις διοίκησης, αποθήκες και εγκαταστάσεις εξοπλισμένες με συστήματα ραδιοχημικής προστασίας, επικοινωνίες και αυτόνομη παροχή ρεύματος. Συμπληρώνονται επίσης από προμήθειες τροφίμων, νερού και καυσίμων, ενώ προστατεύονται παράλληλα από διάφορες ηλεκτρομαγνητικές επιρροές.
Απαντώντας στις προσπάθειες της Ουκρανίας πάντως, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν αναγνωριστικά αεροσκάφη Tu-214R για τον εντοπισμό αυτών των εγκαταστάσεων ώστε να τα χτυπήσουν.
Τα εν λόγω αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με συστήματα ραδιοσυχνοτήτων και συστήματα υψηλής ανάλυσης που τους επιτρέπουν να ανιχνεύουν στόχους σε απόσταση έως και 120 km σε υπόγεια λειτουργία.
Είναι επίσης σε θέση να μεταδώσουν τις ακριβείς συντεταγμένες των στόχων ώστε να ενεργοποιηθούν έπειτα πυρομαχικά που θα «εξαφανίσουν» τις αποθήκες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης