Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Ένωση Κεφαλαιαγορών: Απαραίτητη η παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών στην αγορά ομολόγων

Διεθνής Ένωση Κεφαλαιαγορών: Απαραίτητη η παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών στην αγορά ομολόγων
Απαραίτητη η πιο συχνή παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών στην αγορά ομολόγων, σύμφωνα με την ICMA
Οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να παρεμβαίνουν συχνότερα στις αγορές κρατικών ομολόγων και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να αναθεωρήσουν την προληπτική ρύθμιση για να καταστήσουν την αγορά πιο ανθεκτική, αναφέρει μελέτη του οργανισμού ICMA την Τετάρτη.
«Οι συμμετέχοντες στην αγορά αποδέχονται ότι η αυξημένη μεταβλητότητα, με ταχεία εξάτμιση της ρευστότητας, και μια απότομη ανατιμολόγηση του κινδύνου, είναι η νέα κανονικόρτητα», ανέφερε η Διεθνής Ένωση Κεφαλαιαγορών (ICMA) στην περίληψη της έκθεσης για τη ρευστότητα της αγοράς ομολόγων που θα δημοσιεύσει αργότερα το 2024.
Η έκθεση βασίζεται στις μεγαλύτερες αγορές κρατικών ομολόγων στην Ευρώπη.

Πιο συχνή παρέμβαση

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη πιστεύουν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να παρεμβαίνουν στις αγορές ομολόγων πιο συχνά και συστηματικά για να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα, δήλωσε η ICMA.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει επίσης να επανεξετάσουν την προληπτική ρύθμιση που ισχύει για τους πρωτογενείς διαπραγματευτές - τράπεζες που διαχειρίζονται τη διαπραγμάτευση του χρέους των κυβερνήσεων - για να καταστήσουν την αγορά πιο ανθεκτική, συνιστούν τόσο οι συμμετέχοντες στη μελέτη από την πλευρά της αγοράς όσο και από την πλευρά της πώλησης.
"Προτείνουν ότι υπάρχει ένας συμβιβασμός μεταξύ των υψηλών επιπέδωντης κεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της ρευστότητας της αγοράς ομολόγων και ανθεκτικότητας", δήλωσε η ICMA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης