Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την Ουκρανία, η Γερμανία η μεγαλύτερη ηττημένη του πολέμου με τη Ρωσία

Μετά την Ουκρανία, η Γερμανία η μεγαλύτερη ηττημένη του πολέμου με τη Ρωσία
Όλο και πιο αδύναμη η προστασία των ΗΠΑ υποστηρίζει ο Gabor Steingart, επικεφαλής γερμανικών ΜΜΕ
Μετά την Ουκρανία, η Γερμανία είναι η πλέον ηττημένη χώρα του πολέμου με τη Ρωσία υποστηρίζει ο Gabor Steingart, επικεφαλής γερμανικών ΜΜΕ, πρώην αρχισυντάκτης της Handelsblatt και νικητής του βραβείου Helmut Schmidt.
Σε άρθρο του στο Focus, o Steingart υποστηρίζει πως η Γερμανία έχει χάσει σε σεβασμό και σε αίσθημα ασφάλειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
«Είναι ήδη σαφές πως η Γερμανία θα είναι η μεγάλη χαμένη αυτού του πολέμου, μετά την Ουκρανία.
Η χώρα μας χάνει σε ασφάλεια, σε ευημερία και σε φήμη» τονίζει ο Steingart, ο οποίος αφού αναφέρει πως η Γερμανία είχε έναν όγκο συναλλαγών με τη Ρωσία ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ πριν από την έναρξη του πολέμου, υπογραμμίζει πως τα νέα αναμένεται να είναι άσχημα και για τη «γερμανική εξαγωγική βιομηχανία» εξαιτίας της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.
Επιπλέον, τονίζει ότι η προστασία που απολάμβανε η Γερμανία από τις ΗΠΑ καθ’όλη τη μεταπολεμική ιστορία της, έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο αδύναμη.
«Η Γερμανία πρέπει να συνηθίσει να ζει με όλα αυτά που θα γίνονται δίπλα της, στη Ρωσία χωρίς τον Αμερικάνο επιμελητή της» λέει ο Γερμανός δημοσιογράφος, ο οποίος ζητά από την γερμανική κυβέρνηση να επανεξετάσει την εξωτερική της πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης