Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Boeing για τα κενό ασφαλείας μετά το ατύχημα της Alaska Airlines - «Δεν μπορεί να συμβεί ξανά»

Παραδοχή Boeing για τα κενό ασφαλείας μετά το ατύχημα της Alaska Airlines - «Δεν μπορεί να συμβεί ξανά»
H Boeing αναγνωρίζει "την πραγματική σοβαρότητα του ατυχήματος" καθώς ξεκινά ελέγχους στους ελέγχους ποιότητας και στις διαδικασίες της
Σχετικά Άρθρα
Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Dave Calhoun αναγνώρισε τα λάθη της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας, καθώς περισσότερα από 170 αεροσκάφη παρέμειναν καθηλωμένα στο έδαφος για τέταρτη ημέρα, λέγοντας στο προσωπικό ότι η εταιρεία θα διασφαλίσει ότι ένα ατύχημα όπως η έκρηξη του πίνακα της Alaska Airlines στον αέρα "δεν μπορεί να ξανασυμβεί".
Ο ανώτερος αξιωματούχος της εταιρείας για την κατασκευή αεροσκαφών, ο Stan Deal, δήλωσε επίσης  ότι η Boeing αναγνωρίζει "την πραγματική σοβαρότητα του ατυχήματος" καθώς ξεκινά ελέγχους στους ελέγχους ποιότητας και στις διαδικασίες της.
Οι δηλώσεις του Calhoun ήταν η πρώτη δημόσια αναγνώριση των σφαλμάτων από την Boeing από τότε που ένα λεγόμενο πώμα πόρτας έσπασε από την άτρακτο ενός σχεδόν γεμάτου 737 MAX 9 την Παρασκευή, αφήνοντας μια τεράστια τρύπα δίπλα σε ένα ως εκ θαύματος άδειο κάθισμα.

Διαφάνεια

Ο Calhoun δήλωσε ότι είχε "κλονιστεί " από το ατύχημα, το οποίο αναζωπύρωσε την πίεση στην Boeing σχετικά με την προβληματική οικογένεια μικρών αεροσκαφών της, σχεδόν πέντε χρόνια μετά από την κρίση ασφάλειας MAX που προκλήθηκε από θανατηφόρα δυστυχήματα στην Ινδονησία και την Αιθιοπία.
"Θα το προσεγγίσουμε αυτό, πρώτον, αναγνωρίζοντας το λάθος μας", δήλωσε ο Calhoun στους υπαλλήλους, σύμφωνα με απόσπασμα που έδωσε στη δημοσιότητα η Boeing.
"Θα το προσεγγίσουμε με 100% και πλήρη διαφάνεια σε κάθε βήμα".
Η Alaska Airlines και η United Airlines, οι δύο αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν τα προσωρινά καθηλωμένα αεροσκάφη, έχουν βρει χαλαρά εξαρτήματα σε παρόμοια αεροσκάφη, εγείροντας φόβους ότι ένα τέτοιο περιστατικό θα μπορούσε να έχει συμβεί ξανά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης